tillbaka
Känslig mage och tarmar katt

Känslig mage och tarmar katt

En känslig mage och tarmar hos katt är irriterande både för katten och för dig som ägare. Lyckligtvis kan små justeringar av din katts kost ofta göra stor skillnad. Hos Brekz hittar du en mängd olika produkter som stödjer din katts matsmältning.
Läs mer ..
Känslig mage och tarmar katt

Känslig mage och tarmar katt

Din katt är en älskad familjemedlem, och en god hälsa och välmående är en prioritet. Ett vanligt hälsoproblem är känslig mage och tarmar hos katt. Katter kan drabbas av en mängd olika mag-tarmproblem, allt från tillfälligt obehag till kroniska eller mer allvarliga tillstånd. Vanliga orsaker är foderintolerans, allergier, parasiter, stress eller infektioner. Dessa problem kan leda till en försämrad livskvalitet för din katt.

Du kan stödja känslig mage och tarmar hos katt med rätt foder eller kosttillskott. Hos Brekz hittar du dessa produkter till de bästa priserna. Beställs enkelt online och levereras direkt hem till dig.

Symtom på känslig mage och tarmar katt

Orsakerna till mag-tarmproblem kan variera från att äta fel mat till kroniska tillstånd. Mag- och tarmproblem kan inte alltid undvikas, men det kan vara bra att känna igen mag- och tarmsymtom hos din katt.

  • Kräkningar och diarré

  • Minskad/ingen aptit

  • Viktnedgång

  • Buksmärtor eller känslighet i magen

  • Flatulens

  • Förändringar i avföringsmönstret

Om din katt visar symtom på mag-tarmbesvär och dessa kvarstår eller förvärras, rekommenderas det att konsultera en veterinär. Särskilt om din katt också kräks blod eller har blod i avföringen och symtomen kvarstår i mer än 24 timmar, är läkarvård nödvändig. Veterinären kan fastställa orsaken till problemen och ordinera lämplig behandling.

Utbud av produkter för känslig mage och tarmar hos katt

Hos Brekz hittar du olika produkter för att hjälpa din katt med mag-tarmproblem.

Foder: Vårt urval av foderalternativ för katter med känslig mage och tarmar inkluderar allergivänliga foder och lättsmälta recept. Dessa foder kan bidra till att minimera matsmältningsproblem och ge din katt en balanserad och näringsrik måltid. Ett exempel är Royal Canin Regular Sensible 33 kattmat.

Veterinärfoder: Detta är ett specialfoder som är avsett för behandling av specifika mag-tarmbesvär. Dessa produkter är formulerade för att stödja din katt med gastrointestinala tillstånd. Veterinärfoder som till exempel Hill's Prescription Diet I/D Digestive Care kattfoder eller Royal Canin Veterinary Gastrointestinal bör endast ges på inrådan av veterinären. Efter några veckor bör du tillsammans med din veterinär utvärdera om veterinärfodret ger önskat resultat.

Kosttillskott: Förutom en specialdiet erbjuder vi även kosttillskott som innehåller probiotika och matsmältningsenzymer. Dessa kan främja din katts tarmhälsa och lindra symtom. Ett exempel på kosttillskott är Purina Pro Plan FortiFlora Probiotic, ett kosttillskott i pulverform som är lätt att administrera och som främjar din katts hälsa.

Andra produkter för att stödja din katts hälsa?

Din katts välbefinnande är av yttersta vikt, och vi hoppas att vårt sortiment av produkter kan bidra till att ge dig större trygghet. Rådfråga alltid din veterinär för personlig rådgivning och behandlingsalternativ för din älskade katt.

Hos Brekz kan du beställa allt för känslig mage och tarmar hos katter till de skarpaste priserna. Du kan också hitta andra hälsoprodukter hos Brekz. I vårt kattapotek hittar du ofta samma produkter som hos veterinären, men till lägre priser.

Tillbaka

Håll mig informerad

Du kommer att få ett engångsmejl så snart produkten åter finns i lager.

E-postadress
Ogiltig e-postadress Ogiltig e-postadress Du är redan registrerad för denna produkt. Något gick fel
Din e-postadress kommer inte att användas för andra ändamål.