Leder katt

Kattens leder får stå ut med mycket. Ge din katts leder ett extra stöd med ett specialanpassat foder och/eller kosttillskott. Detta hjälper kattens leder att hålla sig vitala och smidiga så länge som möjligt.
Läs mer ..
Leder katt

Allt för kattens leder

Katter kan drabbas av ledproblem. Den vanligaste ledsjukdomen är artros. Artros kan påverka alla kattens leder, men ofta är armbågar, knän och höfter särskilt drabbade. Ledförslitning leder ofta till smärta och stelhet. Katter är mycket bra på att dölja smärtan, vilket gör det svårare för dig som ägare att se ifall din katt lider av ledproblem. Resultatet av detta är att ledproblemen ofta förblir okända och obehandlade.

Smärtsamma leder hos katter

Kattens leder får stå ut med mycket och det finns flera symptom som kan tyda på att din katt har smärta i sina leder. Ofta kan du märka att katten inte längre vill hoppa eller har svårt för att klättra. Detta mistas ofta för ålderdom, men det är inte nödvändigtvis fallet. Om din katt har smärta i lederna kan du märka att katten mjauar oftare och drar sig tillbaka till en lugn plats. En katt som lider av smärta i lederna kan dra sig undan från att bli klappad på vissa ställen. Även pälsproblem kan uppstå då katten inte kan tvätta sig ordentligt. Det är inte ovanligt att katter med ledproblem uppvisar ett oönskat beteende, de kan exempelvis göra sina behov bredvid kattlådan istället för i den. Något som visar på att det blivit för svårt/smärtsamt för katten att faktiskt komma in i kattlådan.

Artros och andra ledproblem kan orsakas av flera anledningar. Förutom skador och trauman, t.ex. från en olycka, är de vanligaste anledningarna ålderdom, fetma eller ärftlighet. När en katt är kraftigt överviktig under en längre tid innebär den extra vikten en konstant belastning på lederna. När katten blir äldre ökar denna överbelastningen risken för ledproblem. Det är viktigt att du som ägare ser till att din katt bibehåller en hälsosam vikt för att minska risken för överbelastning av kattens leder. Artros kan inte botas men du kan stödja din katt genom att ge en kliniskt testad diet eller ett kosttillskott som stödjer lederna. 

Hos Brekz kan du köpa de bästa produkterna för kattens leder billigt online. Du hittar ett brett utbud av specialfoder och kosttillskott som stödjer smärtsamma och känsliga leder hos din katt. Enkelt att beställa online och snabb leverans hem till dig.  

Utbud av produkter för kattens leder

Hos Brekz hittar du ett brett sortiment av foder för att stödja din katts leder. Vänligen observera! Om du misstänker att din katt har ledproblem rekommenderar vi att du alltid kontaktar din veterinär först. Din veterinär kan undersöka din katt för att avgöra hur svåra besvären är, samt bestämma den bästa behandlingen för kattens leder. Behandlingar kan exempelvis bestå av ett dietfoder, kosttillskott eller annan form av smärtlindring. 

Klinisk foder för att stödja kattens leder

Hill's och Royal Canin har lanserat specialfoder speciellt anpassade för katter med ledproblem. Fodren kännetecknas av ingredienser som glukosamin, kondroitin, EPA, vitamin E, omega-3 fettsyror och grönläppad mussla. Dessa ingredienser är kända för sina stödjande effekter som främjar hälsosamma leder och god rörlighet. Ofta har dessa specialfoder ett begränsat energiinnehåll för att minska risken för fetma. 

Kosttillskott för kattens leder

Det finns olika typer av kosttillskott för katter som har problem med lederna. Kosttillskotten stödjer både lederna och brosket. Ett kosttillskott kan vara lämpligt ifall du exempelvis inte vill ändra kosten för din katt eller ifall veterinären ännu inte anser att det är nödvändigt med en förändring. Kosttillskott som stödjer leder innehåller glukosamin och kondroitin samt omega-3 fettsyror och naturliga antiinflammatoriska medel eller antioxidanter. Det finns även kosttillskott med extrakt från grönläppad mussla. Grönläppad mussla är en naturlig källa till omega-3 fettsyror, glykosaminoglykaner och glukosamin. 

Vi utökar ständigt vårt sortiment och hoppas att vi snart kan erbjuda kosttillskott för att stödja din katts leder. 

Mer för katter

Brekz har ett brett sortiment av hälsoprodukter för katter. Utforska hela utbudet i kattapoteket. Här hittar du samma produkter som hos veterinären, fast till billigare priser. För extra avlastning för kattens leder kan du överväga att köpa en mjuk korg som stödjer lederna och musklerna samt en kattlåda med en låg framkant som gör det lättare för katten att komma in i lådan.

Tillbaka

Håll mig informerad

Du kommer att få ett engångsmejl så snart produkten åter finns i lager.

E-postadress
Ogiltig e-postadress Ogiltig e-postadress Du är redan registrerad för denna produkt. Något gick fel
Din e-postadress kommer inte att användas för andra ändamål.