tillbaka
Steriliserad och överviktig katt

Steriliserad och överviktig katt

Har din katt steriliserats eller lider din katt av övervikt? Beställ kattfoder för en steriliserad och överviktig katt som är speciellt anpassat till dessa katters förändrade energibehov.
Läs mer ..
Steriliserad och överviktig katt

Kattfoder för steriliserad och överviktig katt

Att kastrera eller sterilisera en katt görs ofta medvetet och med din katts välbefinnande i åtanke. I Sverige är nio av tio katter steriliserade eller kastrerade. En av fördelarna med dessa ingrepp är att de förhindrar oönskade kullar av kattungar. Sterilisering och övervikt är tyvärr också kopplade till varandra i många fall.

Redan 48 timmar efter ingreppet har katten en ökad risk att utveckla fetma. Kastrering/sterilisering förändrar ämnesomsättningen och ger din katt en annan hormonbalans, förändrar kattens näringsbehov och minskar behovet av motion. På grund av den förändrade ämnesomsättningen är kattens energibehov lägre, samtidigt som den ofta får ett större behov av att äta. Om du som ägare inte tar hänsyn till detta kan det så småningom leda till tillstånd som diabetes, urinsten eller utslitna leder.

Ett foder för katter som har steriliserats eller lider av fetma har en specialanpassad sammansättning för att ge din katt rätt stöd och främja en hälsosam vikt. Till exempel har fodret ofta en minskad mängd fetter och proteiner och ett ökat fiberinnehåll.

Tips till ägare av en steriliserad och överviktig katt

För att minimera viktökningen efter sterilisering behöver du justera din katts diet. Som ägare kan du erbjuda stöd med följande tips.

  1. Ge ett lämpligt foder: Det är viktigt att byta till ett annat foder efter sterilisering eller om din katt är överviktig. Ett sådant foder innehåller anpassade mängder av näringsämnen för att passa din katts specifika behov. Fodret har en lägre fetthalt och en ökad fiberhalt.

  2. Håll portionerna under kontroll: Följ instruktionerna på förpackningen för de rekommenderade dagliga mängderna. När du utfodrar din katt ska du alltid titta noga på din katts kroppsbyggnad och allmänna tillstånd. Genom att ha koll på din egen katt kan du enkelt se om den är (tenderar att bli) överviktig.

  3. Sprid ut flera portioner under dagen: Katter är jägare av naturen och är vana vid att lagra sin mat och äta flera mindre portioner per dag. Dela upp din katts mat över olika delar av dagen eller göm en del av maten i ett interaktivt matpussel. På så sätt förbränner din katt lite extra energi när den letar efter mat, vilket också tillfredsställer jaktinstinkten.

En steriliserad och överviktig katt behöver specialprodukter. Du kan köpa alla produkter du behöver för din katt enkelt och billigt online hos Brekz.

Utbud av produkter för steriliserad och överviktig katt

Hos Brekz säljer vi olika typer av kattmat för steriliserade eller överviktiga katter. När du väljer sort bör du vara uppmärksam på din katts specifika behov. Till exempel kan du endast utfodra med vissa foder efter en rekommendation från din veterinär. 

Överviktig eller steriliserad

  • Hill's Prescription Diet R/D Weight Loss kattfoder med kyckling är ett speciellt utformat dietfoder för katter som tenderar att bli överviktiga. Fodret innehåller en hög mängd fibrer, så din katt kommer att känna sig mätt snabbare efter sin måltid. Hill's Prescription Diet R/D Weight Loss innehåller också mycket få kalorier, vilket gör det till ett perfekt foder för överviktiga katter. Fodret har en låg fetthalt och innehåller L-karnitin, som bidrar till fettförbränning och muskelbevarande. Dessutom bidrar det ökade innehållet av antioxidanter i fodret till att neutralisera fria radikaler. Ge endast denna variant på inrådan av din veterinär.

  • Hill's Science Plan Adult Light med kyckling är ett torrfoder med kyckling för vuxna katter (1 till 6 år gamla) som behöver färre kalorier. Fodret är lämpligt för mindre aktiva katter, efter sterilisering/kastrering eller om de har anlag för fetma.

  • Eukanuba Adult Sterilised/Weight Control kyckling kattfoder hjälper din katt att bibehålla en hälsosam vikt. Den låga fetthalten och tillsatsen av L-karnitin gör att mindre fett lagras. Detta gör det lättare för katten att gå ner i vikt eller bibehålla rätt vikt. Dessutom innehåller fodret betmassa, vilket hjälper till att bättre absorbera de näringsämnen som finns i fodret. Eftersom fodret har en låg magnesiumhalt minskar stressen på urinvägarna.

  • Slutligen är Cadilo Sterilised Light kattmat också en hälsosam, veteglutenfri måltid för vuxna katter som har steriliserats eller kastrerats.

  • Vill du variera eller kombinera torrfoder med ett våtfoder? Hill's Healthy Cuisine Adult Sterilised grytor i flerpack är ett hälsosamt och välsmakande sätt att ge din katt rätt näring. Våtfoder främjar också vätskeintaget och hjälper till att hålla urinvägarna friska.

Senior

Royal Canin Sterilised 7+ kattfoder är speciellt utvecklat för kastrerade eller steriliserade katter som är 7 år eller äldre. Under detta skede av livet kommer din katt att uppleva de första symptomen på åldrande. Rätt foder ger extra stöd under de förändrade näringsbehoven under åldrandet. Även om en komplett och balanserad kost är viktig för alla katter finns det särskilda näringsbehov hos en kastrerad eller steriliserad katt. Royal Canin Sterilised 7+ är berikat med specifika näringsämnen, såsom polyfenoler från grönt te, C-vitamin, EPA och DHA. Dessa ingredienser hjälper till att hålla din åldrande katt vital så länge som möjligt.

Hill's Science Plan Mature Adult Sterilised Cat kattfoder med kyckling är också en perfekt balanserad diet som är skräddarsydd för behoven hos äldre kastrerade/steriliserade katter. Det begränsade mineralinnehållet bidrar till friska urinvägar. Den låga fetthalten och höga L-lysinhalten stödjer din katts vitalitet.

Annan produkt?

Letar du efter det kompletta utbudet av kattmat? Ta då en titt på sidorna med alla torrfoder och våtfoder för katter.

Tillbaka

Håll mig informerad

Du kommer att få ett engångsmejl så snart produkten åter finns i lager.

E-postadress
Ogiltig e-postadress Ogiltig e-postadress Du är redan registrerad för denna produkt. Något gick fel
Din e-postadress kommer inte att användas för andra ändamål.