Foderallergi hund

Foderallergi hund

Foderallergi hos hund är irriterande men tyvärr vanligt hos hundar. Det är ofta en allergisk reaktion mot vissa ingredienser i fodret, t.ex. spannmål eller ett visst protein. Lyckligtvis kan du som ägare stödja detta med rätt mat.
Läs mer ..
Foderallergi hund

Foderallergi hund

Foderallergi hos hund är inte ett sällsynt fenomen. Det kan drabba en hund i alla åldrar och av alla raser. Vid en foderallergi aktiveras immunsystemet, vilket producerar histamin. Denna immunreaktion kan leda till olika symtom och obehag hos hunden. Det kan vara allt från klåda och hudutslag till magproblem, såsom kräkningar och diarré. Den utlösande faktorn för en sådan foderallergi är ofta vissa proteiner, till exempel från nötkött eller kyckling, eller vetegluten. För att minska risken för en allergisk reaktion längre fram används alternativa animaliska proteiner, t.ex. från lamm, anka eller kanin, i dessa typer av hundfoder. En vanlig ersättning för vetegluten är ris. En foderallergi är inte bara en olägenhet för hunden, utan kan också vara en utmaning för ägaren.

Hos Brekz kan du snabbt och enkelt beställa de bästa produkterna för foderallergi hos hund online. Titta igenom vårt sortiment och beställ hundfoder för hundar med allergier nu till de skarpaste priserna!

Symtom på foderallergi hund

Symtomen på foderallergi hos hund kan variera från hund till hund, men några vanliga tecken är:

  • Klåda och hudproblem: Ett av de vanligaste symtomen på foderallergi hos hundar är klåda och hudirritation. Detta kan yttra sig som kliande, slickande, bitande eller hudutslag.

  • Problem med magen: Foderallergier kan också leda till magproblem som kräkningar och diarré. Om din hund lider av dessa symtom upprepade gånger kan foderallergi vara boven i dramat.

  • Kroniska öroninfektioner: Öroninfektioner som ständigt återkommer kan också bero på foderallergi.

  • Kroniska mag-tarm symtom: Foderallergi kan också orsaka kroniska gastrointestinala symtom, inklusive flatulens, buksmärtor och uppblåsthet.

Det är viktigt att notera att symtomen på foderallergi kan likna dem vid andra tillstånd. Därför är det viktigt att konsultera en veterinär för att ställa rätt diagnos. Veterinären kan utföra en grundlig undersökning och hjälpa dig att avgöra om foderallergi är orsaken till din hunds symtom. Dessutom kan veterinären vägleda dig i valet av rätt foder till din allergiska hund.

Utbud för att stödja foderallergi hos hund

När din veterinär har konstaterat att din hund har en foderallergi kan du beställa specialfoder från oss till ett mycket lågt pris. Sortimentet omfattar:

Hundfoder

När din hund lider av foderallergi är rätt foder mycket viktigt för att minska symtomen. Vi erbjuder ett brett sortiment av allergivänliga foder från välkända varumärken som Hill's och Royal Canin. Dessa specialfoder är utformade för att tillgodose de unika näringsbehoven hos hundar med foderallergier. De innehåller noggrant utvalda ingredienser och undviker vanliga allergener, så att din hund kan njuta av välsmakande och balanserade måltider som minimerar allergiska reaktioner och främjar välbefinnandet. Titta noga på ingredienserna hos de enskilda fodermärkena. På så sätt kan du tydligt se skillnader mellan monoprotein, spannmålsfritt och hypoallergeniskt hundfoder.

Hundgodis

Med en foderallergi är det också viktigt att bli mer medveten om att ge hunden rätt hundgodis. Om din fyrbenta vän lider av en foderallergi betyder det inte nödvändigtvis att du inte längre kan ge hundgodis. Även hundar med foderallergi förtjänar en godbit då och då. I vårt utbud av allergivänliga hundgodis ingår märken som till exempel Brekz Premium, Acana och Seberus. Dessa snacks är speciellt utvecklade för hundar med foderallergier och erbjuder ett gott och hälsosamt alternativ. Du kan tryggt belöna eller träna din hund med dessa allergivänliga snacks, i vetskap om att de minimerar allergiska reaktioner och bidrar till din trogna följeslagares allmänna hälsa.

Vi förstår att det är tryggt att veta att det finns gott om alternativ för att stödja din allergiska hund. Genom att välja rätt mat och godis kan du främja din hunds välbefinnande.

Beställning till låg kostnad hos Brekz

Chansen är stor att din veterinär kommer att rekommendera produkter som Hill's Prescription Diet eller Royal Canin Veterinary. Du kan köpa dessa foder från din veterinär, men du kan också beställa dem hos Brekz till lägre priser. Ta också en titt på vårt omfattande hundapotek. Beställningar från 495 SEK skickas gratis direkt hem till dig.

Tillbaka

Håll mig informerad

Du kommer att få ett engångsmejl så snart produkten åter finns i lager.

E-postadress
Ogiltig e-postadress Ogiltig e-postadress Du är redan registrerad för denna produkt. Något gick fel
Din e-postadress kommer inte att användas för andra ändamål.