tillbaka
Hud och päls problem hund

Hud och päls problem hund

Hud- och pälsproblem hos hund är mycket irriterande för hundar och kräver därför åtgärder. För att hjälpa din hund har Brekz specialanpassat foder som stödjer både hud- och pälsproblem hos din hund.
Läs mer ..
Hud och päls problem hund

Hud- och pälsproblem hos hund

Din hunds hälsa kan ofta bedömas utifrån bland annat dess hud och päls. Problem med hud och päls är de vanligaste besvären. Det är också väldigt besvärande för dig som ägare att se din hund klia sig konstant. Hud- och pälsproblem hos hund är viktigt att åtgärda så fort som möjligt för att minska risken för andra hälsobesvär. Hundens hud är tunnare än människans vilket gör den mer känslig för skador, irritation och inflammation. Dessutom kommer en hund dagligen i kontakt med smuts utomhus och på andra platser. Med rätt vård kan du hålla din hunds hud och päls frisk.

Känna igen hud- och pälsproblem hos hund

Huden och pälsen reagerar inte bara på allt som hunden kommer i kontakt med ute, utan visar även på hur hunden mår på insidan. Hud- och pälsproblem kan ibland visa sig uppenbart då kala fläckar dyker upp i pälsen och hunden lider av kraftigt håravfall. Du kan exempelvis se din hund klia, slicka eller gnaga på tassar och/eller svansen. Den problematiska huden har ofta en typisk lukt. Hudflagor, knölar och skorpor på huden eller röda utslag är också vanliga symptom på hudproblem. Om din hund har dålig päls och hud innebär det att den bokstavligen känner sig obekväm i sin hud. Det rekommenderas att du kontaktar din veterinär så snart som möjligt efter att symptomen uppstår. Veterinären kan hjälpa dig att ta redan på orsaken till problemen och du kan påbörja rätt behandling.

Eventuella orsaker till hud- och pälsproblem hos hund

  • Foder: En foderintolerans eller allergi visar sig ofta i hud- och pälsproblem. I många fall har hunden en reaktion på en eller flera typer av animaliskt protein eller spannmål. Användningen av kemiska tillsatser istället för naturliga antioxidanter kan också orsaka reaktioner hos hunden. Du kan anpassa hundens diet för att minska risken för allergiska reaktioner, dock måste du vara strikt med dieten. Denna typen av kostförändring är livslång. 

  • Atopi: Vid atopi är hunden känslig för ämnen i sin omgivning. Denna allergi orsakar hudbesvär. Ofta handlar det om miljöämnen som husdammskvalster och mjäll eller allergier som uppkommer vid olika årstider, t.ex. pollen och gräs.

  • Svamp: Svamp visar sig ofta som fjällande hud, håravfall och kala fläckar. Svamp kan också vara smittsamt för ägarna. Låt alltid din veterinär undersöka hunden om du ser att hunden lider av dessa hudproblemen. Efter undersökningen kan din veterinär ge dig råd om hur du använder rätt produkter för att behandla besvären.

  • Loppor, fästingar och kvalster: Dessa irriterande kryp orsakar klåda, vilket gör att hundar kliar och/eller slickar sig mycket. Detta kan orsaka hudproblem eller heta fläckar. En hund kan också få skabb från kvalster. Lyckligtvis finns det flera lösningar för dessa problem.

  • Endokrinologiska hudproblem: I det här fallet orsakas hud- och pälsproblemen av sköldkörteln eller binjurarna. Vid denna typen av hud- och pälsproblem hos hund kan en veterinär ge råd om lämpliga lösningar.

Har din hund problem sin hud eller päls? Om så är fallet, besök alltid din veterinär först. Ni kan tillsammans avgöra vilken behandling som passar bäst för din hund.

Köp de bästa produkterna för hud- och pälsproblem hos hund online hos Brekz. Samma produkter som hos veterinären, men till bättre priser. Lätt att beställa online och levereras hem till dig så snabbt som möjligt.

Sortiment för hud- och pälsproblem hos hund

Du kan förebygga hud- och pälsproblem från insidan och även behandla problemen på utsidan. Det finns flera produkter på marknaden som är speciellt framtagna för just detta. För att göra valet enklare nämner vi kort de allmänna egenskaperna hos dessa produkter nedan.

Foder

Foder som är anpassade för hundar med hud- och pälsproblem använder i allmänhet inte kemiska antioxidanter som BHA eller BHT. Det kommer tydligt att anges att fodret istället innehåller naturliga antioxidanter. Denna typ av foder innehåller även omega-3 och 6-fettsyror som vårdar huden inifrån och ut. Du kan också välja foder med endast en proteinkälla eller spannmålsfritt foder. Din veterinär kan hjälpa dig att välja rätt typ av foder till din hund. Exempel på foder som är särskilt avsedda för hud- och pälsproblem är Hill's Prescription Diet Z/D Food Sensitivities, Royal Canin Dermacomfort och Pro Plan Sensitive Skin. Varumärken som Eukanuba, Carocroc, Smølke, BF Petfood, Euro Premium och Seberus har också varianter som kan vara lämpliga för din hund.

Kosttillskott och andra produkter

Vi hoppas att snart kunna utöka vårt sortiment av produkter för hud- och pälsproblem hos hund. Håll ett öga på vår hemsida där vi snart kommer att erbjuda kosttillskott, schampon, sprayer och andra tillbehör för pälsvård.

Du hittar alla produkter för en frisk och glad hund på den allmänna hundsidan. Beställ dina produkter enkelt och billigt online! Du får alltid fri frakt på beställningar från 495 kr!

Tillbaka

Håll mig informerad

Du kommer att få ett engångsmejl så snart produkten åter finns i lager.

E-postadress
Ogiltig e-postadress Ogiltig e-postadress Du är redan registrerad för denna produkt. Något gick fel
Din e-postadress kommer inte att användas för andra ändamål.