tillbaka
Hundfoder för alla livsfaser
Din hunds olika livsfaser spelar en viktig roll för vilken typ av foder du bör ge. Kolla in vårt utbud av hundfoder för alla livsfaser nedan för att hitta de foder som passar bäst för din hund. 
Läs mer ..
Hundfoder för alla livsfaser

Hundfoder för alla livsfaser

När du tar hand om din fyrbenta vän är det viktigt att erbjuda ett foder som är lämpligt för din hunds livsfas för att främja ett hälsosamt och lyckligt liv. Din hund har olika näringsbehov under valpstadiet, vuxenåren och senioråren. Att utfodra med ett högkvalitativt hundfoder för alla livsfaser är därför otroligt viktigt för att säkerställa att din fyrbenta vän får i sig alla viktiga näringsämnen under alla stadier i livet. 

Valpar växer snabbt och behöver specifika näringsämnen för att stödja utvecklingen, medan vuxna hundar behöver ett foder med stabila energinivåer. Seniorer i sin tur gynnas av ett foder som främjar hälsosamma leder och har justerade energinivåer. Genom att göra dessa justeringar av din hunds foder hjälper du inte bara till att minska sannolikheten för problem, utan du främjar också den allmänna hälsan och välmåendet hos din hund.

Rätt hundfoder för alla livsfaser

För din livliga valp är rätt foder mycket viktigt för att på bästa sätt stödja tillväxtfasen. Mini, medium eller maxi-variant, fodret ska vara skräddarsytt för både hundens storlek och energibehov. Valpfoder är rikt på proteiner, vitaminer och mineraler och främjar en hälsosam tillväxt och korrekt utveckling av skelett och muskler. Välj ett foder som respekterar din valps känsliga mage och bidrar till den bästa möjliga starten i livet. Valpfoder ges i allmänhet under de första 12 månaderna av valpens liv. Efter det kan du byta till ett foder för vuxna hundar.

När din hund når vuxen ålder förändras näringsbehovet. För att du ska välja rätt foder bör du ta hänsyn till din hunds storlek, aktivitetsnivå och eventuell överkänslighet mot vissa livsmedel/näringsämnen. Ge din hund ett foder som uppfyller de dagliga behoven, främjar en hälsosam vikt och hjälper till att upprätthålla optimala energinivåer. Kastrerade eller steriliserade hundar har till exempel särskilda behov. Efter operationen förändras hundens ämnesomsättning, vilket kan leda till oönskad viktökning. Hundar som är dräktiga eller har en valpkull förbränner mycket mer energi. Under denna perioden kan du stödja tiken genom att ge en diet som är anpassad för hennes förändrade näringsbehov. 

Äldre hundar behöver särskild vård för att säkerställa deras fortsatta välmående. Hundar från 7 års ålder kan ofta behöva lite extra stöd. Foder för äldre hundar är utformat för att stödja ledhälsan, underlätta matsmältningen och bibehålla hundens idealvikt. Välj ett foder med antioxidanter som stärker immunförsvaret och stödjer din seniorhunds vitalitet.

Du kan köpa hundfoder för alla livsfaser till låga priser online hos Brekz. Kolla in vårt sortiment och beställ hundmat till din valp, vuxna hund eller senior idag till de bästa priserna!

Sortiment av hundfoder för alla livsfaser

Hos Brekz förstår vi de unika behoven hos din hund i varje livsfas. Upptäck vårt breda sortiment av valpfoder, foder för vuxna hundar och specialfoder för seniorer.

  • Valp: När det gäller valpfoder ska du vara uppmärksam för att se till att fodret passar din hund. Till exempel, är din hund av en liten eller stor ras? Om du t.ex. har en mops är det viktigt med ett foder som är anpassat till dess korta käke! Valpfoder är speciellt utformat för att hjälpa din valp att växa upp till en stark och balanserad vuxen hund. Du kan köpa valpfoder från märken som Seberus, Royal Canin, Orijen och Hill's.

  • Vuxna hundar: För vuxna hundar finns det mycket att välja från när det kommer till hundmat. De flesta märken av hundfoder har flera varianter för vuxna hundar i sitt sortiment. Seberus erbjuder till exempel foder som är 100 % naturligt och spannmålsfritt, samt en variant med insekter som enda proteinkälla. Royal Canin har många varianter som är specifikt anpassade efter storlek eller ras. Lukos erbjuder hundfoder som passar nästan alla hundar. Är din hund känslig för vissa ingredienser? Det finns allergivänliga foder som endast innehåller en proteinkälla. Acana har högkvalitativt foder med olika sammansättningar, så att du kan välja de ingredienser som din hund gillar bäst. Hill's säljer till exempel Light-foder för hundar som är (eller tenderar att lätt bli) överviktiga.

  • Dräktiga och digivande tikar: Digivande hundar behöver speciellt anpassade foder och andra mängder jämfört med andra vuxna hundar. Detta kan vara så mycket som 2 eller 3 gånger den normala mängden foder. På grund av tikens förändrade behov är det viktigt att du köper rätt hundmat. För den exakta mängd foder som din hund behöver under dräktighet och digivning rekommenderar vi att du rådfrågar din veterinär. Ett exempel på foder som är lämpligt för digivande eller dräktiga tikar är Royal Canin Starter Mother and Babydog (medium, maxi eller mini) eller Prins ProCare Super Active hundfoder.

  • Senior: Ålderdom kan leda till sjukdomar som försvårar hundens liv. När hundar blir äldre röra de sig ofta mindre. Som ett resultat av detta minskar mängden mat som de behöver per dag. Delvis av denna anledning innehåller hundfoder för en äldre hund ofta färre kalorier och mer fibrer än andra vuxenfoder. Dessutom innehåller ett seniorfoder ofta mindre salt och fosfor för att avlasta din hunds njurar. Nästan alla varumärken har en seniorvariant. Några exempel är Acana, Orijen, Eukanuba, Royal Canin, Hill's och Prestano.

Hundfodrens hållbarhetstid anges alltid på förpackningarna och är i allmänhet tillräcklig om du håller dig till den rekommenderade användningen.

Annat hundfoder?

Har du blivit nyfiken på alla märken och varianter av hundmat? Kolla då in våra sidor med alla våra torrfoder och våtfoder.

Tillbaka

Håll mig informerad

Du kommer att få ett engångsmejl så snart produkten åter finns i lager.

E-postadress
Ogiltig e-postadress Ogiltig e-postadress Du är redan registrerad för denna produkt. Något gick fel
Din e-postadress kommer inte att användas för andra ändamål.