tillbaka
Känslig mage och tarmar hund

Känslig mage och tarmar hund

Lider din hund av en (över)känslig mage eller tarmproblem? En känslig mage och tarmar hos hund kan kräva en specialdiet och/eller vissa kosttillskott som kan hjälpa hundar med t.ex. foderallergier eller diarré.
Läs mer ..
Känslig mage och tarmar hund

Känslig mage och tarmar hund

Tarmproblem och känslig mage hos hundar är relativt vanligt. De flesta ägare upplever någon gång en (kort) period av mag-tarmbesvär hos sin hund. Besvären kan variera från milda matsmältningsproblem till mer allvarliga tillstånd som gastrit eller gastroenterit. Om din hund lider mycket av mag-tarmproblem kan det bero på flera faktorer, inklusive hundens diet, ras, ålder, ärftlighet, hälsa och till och med stressnivåer. Vissa hundar lider av enstaka, tillfälliga mag-tarmproblem, medan andra hundar lider av kroniska besvär.

Symtom på känslig mage och tarmar hund

Det är viktigt att känna igen symtomen på en känslig mage och tarmar hos hund och söka råd från en veterinär om det behövs för att identifiera orsaken och ge lämplig vård.

  • Kräkningar: Det mest uppenbara tecknet på magbesvär hos hundar är upprepade kräkningar. Detta kan variera från sporadiska kräkningar till frekventa och svåra kräkningar.

  • Diarré: Magbesvär kan leda till tunn, vattnig avföring, vilket kallas diarré. Detta kan åtföljas av buksmärtor och obehag.

  • Aptitlöshet: Hundar med magproblem visar ofta minskat intresse för mat och kan helt avvisa sina måltider.

  • Slöhet: Magproblem kan leda till allmän svaghet och slöhet hos hundar. De kan verka slöa eller trötta och vara mindre energiska än vanligt.

  • Buksmärta: Hundar med magproblem kan uppleva smärta eller obehag i bukområdet, vilket kan leda till gnäll, pipande eller rastlöst beteende.

  • Överdrivet slickande eller bitande: Vissa hundar försöker lindra sitt magbesvär genom att slicka eller bita överdrivet mycket, ofta på magen eller andra kroppsdelar.

  • Flatulens: Uppblåsthet och flatulens kan uppstå till följd av magbesvär.

  • Problem med hud och päls: Magbesvär kan påverka hundens hud och päls. Detta kan visa sig som klåda, mjäll, håravfall eller en matt päls. Det är vanligt att hud- och pälsproblem är förknippade med matsmältningsproblem, eftersom en hälsosam matsmältning är avgörande för upptaget av näringsämnen som håller hundens hud och päls friska.

Det är viktigt att notera att dessa symtom inte är specifika för en känslig mage och tarmar hos hund utan även kan tyda på andra hälsoproblem. Om du misstänker att din hund har magproblem eller om symtomen kvarstår eller förvärras rekommenderas det att konsultera din veterinär för korrekt diagnos och behandling. Blod i avföring eller kräkningar är alltid en anledning att omedelbart kontakta din veterinär. Tänk också på att hundar med långvarig diarré förlorar mycket vätska. Därför är det extra viktigt att hålla ett öga på din hund och uppmuntra den att dricka tillräckligt med vatten.

Hos Brekz kan du snabbt och enkelt beställa de bästa fodren och kosttillskotten för mag- och tarmproblem online. Se vårt produktsortiment och beställ produkter för känslig mage och tarmar hos hund nu till de bästa priserna!

Produktsortiment känslig mage och tarmar hund

Hundfoder

Hundfoder för hundar med känslig mage är speciellt utformat för att stödja matsmältningen och minska eventuella magbesvär. Fodret är ofta lättsmält och innehåller ingredienser som är skonsamma mot magen. Du kan också överväga monoproteinfoder för att utesluta vissa proteiner som din hund är känslig för. Exempel på hundfoder för magproblem är Royal Canin Digestive Care eller Eukanuba Daily Care Adult Sensitive Digestion.

Dietfoder på veterinärens inrådan

Du får endast ge dietfoder på inrådan av din veterinär. Detta är specialanpassade foder för att tillfälligt stödja din hund med vissa magbesvär. Efter en tid bokar du en ny tid hos din veterinär där de kan bedöma om fodret har önskad effekt eller om en annan behandlingsplan behövs för korrekt återhämtning. Exempel på specialfoder är Royal Canin Veterinary Diet Gastrointestinal och Hill's Prescription Diet I/D Digestive Care.

Kosttillskott

Kosttillskott kompletterar din hunds normala måltid. Kosttillskott för hundar med känslig mage kan hjälpa till att lindra magbesvär och främja en hälsosam matsmältning. Dessa kosttillskott kan t.ex. innehålla probiotika som balanserar tarmfloran. Andra tillskott innehåller speciella fibrer som stödjer tarmarna, eller fokuserar på att reglera vätskeupptaget i tarmarna. Även när det gäller kosttillskott är det klokt att först rådfråga din veterinär, så att du vet vilken produkt som är bäst att beställa för snabb och effektiv behandling av symtomen.

Varning: Följ alltid din veterinärs råd och ordinationer vid behandling av känslig mage och tarmar hos hund. Valet av produkt kan bero på din hunds specifika behov och diagnos.

Beställ produkter för känslig mage och tarmar hos hund nu till låga priser

Behöver din hund stöd för magproblem? Hos Brekz hittar du ett brett utbud av produkter som stödjer din hunds känsliga mage och kan hjälpa till att främja återhämtningen. I hundapoteket hittar du en översikt över alla produkter som stödjer din hunds hälsa.

Tillbaka

Håll mig informerad

Du kommer att få ett engångsmejl så snart produkten åter finns i lager.

E-postadress
Ogiltig e-postadress Ogiltig e-postadress Du är redan registrerad för denna produkt. Något gick fel
Din e-postadress kommer inte att användas för andra ändamål.