Ledproblem hund

Ledproblem hund

Har du en hund med känsliga leder? Det finns flera olika typer av produkter som kan hjälpa till att återställa smidig och smärtfri rörelse. Hos Brekz hittar du ett brett utbud av produkter till de bästa priserna.
Läs mer ..
Ledproblem hund

Kosttillskott för att stödja din hund med känsliga leder

Det kan finnas olika anledningar till att en hund lider av känsliga muskler eller leder. Med specialutvecklade produkter kan du stödja din hund med känsliga leder. Produkterna är utformade för att minska uppkomsten av ledproblem. Vissa produkter kan också ge lindring när symptomen uppstår. Du kan överväga dietfoder och kosttillskott som minskar smärtsamma symptom.

Känn igen problemen hos en hund med känsliga leder

För en hund med känsliga leder kan problemen visa sig på olika sätt. Vissa hundar haltar, medan andra har svårt att ställa sig upp. Det kan även vara så att din hund bara uppvisar symptom under långa promenader. Några symptom som kan tyda på att din hund lider av ledproblem är:

  • Går haltande

  • Har svårt att resa sig upp eller lägga sig ner

  • Problem med uppstart under promenaden, så kallad uppstartsförlamning

  • Svårt att hänga med under promenader, hunden halkar hela tiden efter

  • Biter eller slickar på lederna

  • Blir irriterad av smärta, vill inte bli klappad

  • Ligger mer på sin plats, mindre/inget behov av att leka

Ledproblem kan tyvärr aldrig botas helt. Det är därför bättre att börja stödja lederna i god tid. Till unga stora hundar eller raser med en känd benägenhet att utveckla ledproblem kan du till exempel välja ett speciellt dietfoder som stödjer lederna. En vanlig orsak till slitage i lederna är övervikt hos hundar. Därför är det viktigt att hålla hunden på en hälsosam vikt, något du som ägare kan hålla ett öga på. Som ägare bör du tänka på att ansträngning och rörelse inte är samma sak. Motion är bra för att hålla lederna smidiga. Se till att lederna inte utsätts för oväntade vridande rörelser eller hårda stötar. Lederna hos (mycket) stora hundraser måste också uthärda mycket. Även om dessa hundar kan ha en hälsosam vikt, kan lederna ändå bli överbelastade på grund av hundens stora storlek.

Hos Brekz hittar du ett brett sortiment av foder som kan stödja din hund med känsliga leder. Beställ de bästa produkterna mot känsliga leder enkelt och billigt online.

Sortiment för hund med känsliga leder

Med specialprodukter för känsliga leder kan du se till att din hund förblir vältränad och rörlig så länge som möjligt. Om din hund har ledbesvär är det rekommenderat att kontakta din veterinär. Veterinären kommer att kunna bedöma de bästa lösningarna för din hund.

Torrfoder

Foder för känsliga leder har ofta ett anpassat förhållande mellan kalcium och fosfor. Detta stödjer uppbyggnaden av benstommen. Ofta innehåller fodret även glukosamin och kondroitin för att bygga upp ett friskt brosk. Förutom kvaliteten på maten bör du även tänka på hur mycket mat du ger. Detta hjälper dig att förebygga övervikt. Exempel på speciella torrfoder för hundar med känsliga leder är Hill's Prescription Diet J/D Mobility, Royal Canin Veterinary Mobility Support och Eukanuba Veterinary Diets Joint Mobility.

Våtfoder

Precis som torrfodret är våtfodret för känsliga leder särskilt utvecklat för att stödja din hund. Du kan även ge din hund en kombinerad diet av torr- och våtfoder, till exempel med Hill's Prescription Diet J/D Mobility.

I framtiden kommer vi att utöka vårt sortiment med fler produkter för hundar med känsliga leder, exempelvis kosttillskott samt ortopediska hundkuddar för hundar med ledproblem.

Annan produkt?

Letar du efter en annan produkt från hundapoteket, till exempel foder för övervikt? Ta en titt på våra produkter för kastrerade och överviktiga hundar. Kolla även in den kompletta översikten över alla våra produkter i hundapoteket.

Tillbaka

Håll mig informerad

Du kommer att få ett engångsmejl så snart produkten åter finns i lager.

E-postadress
Ogiltig e-postadress Ogiltig e-postadress Du är redan registrerad för denna produkt. Något gick fel
Din e-postadress kommer inte att användas för andra ändamål.