Njurproblem hund

Njurproblem hund

Hos Brekz hittar du de bästa produkterna för att stödja njurproblem hos hundar. Vi lägger regelbundet till nya produkter, så håll ett öga på vårt sortiment.
Läs mer ..
Njurproblem hund

Njurproblem hos hundar

Njurproblem hos hundar förekommer regelbundet men orsakerna till problemen varierar. Om du misstänker att din hund har njurproblem är det viktigt att undersöka ifall det beror på njursvikt. Detta görs hos en veterinär genom ett blod- och urintest. Om det visar sig att din hund har njursvikt kan det vara en av följande varianter:

  • Prerenal njursvikt: Stadiet före njursvikt. Detta förekommer vid uttorkning eller hjärtsjukdom.

  • Njursvikt: I detta fall är njurarna skadade. Det kan vara akut eller kronisk njursvikt.

  • Postrenal njursvikt: Denna typ av njursvikt är ett resultat av en blockering i urinvägarna. Blockeringen kan exempelvis bero på urinstenar.

Diagnosen bör bekräftas av veterinären. Behandlingen syftar till att eliminera orsaken eller erbjuda hunden optimalt stöd, till exempel med ett anpassat foder.

Symptom för njurproblem hos hundar

  • Dricker och kissar mer än vanligt: Njurarna kan inte koncentrera urinen ordentligt. Detta gör att hundar kissar mer och därför dricker mer. Hundens urin blir även mer vattnig.

  • Illamående, kräkningar, minskad/ingen aptit: Avfallsprodukter avlägsnas inte ordentligt av njurarna. Den ökade mängden avfallsprodukter kan orsaka mindre inflammationer i munnen, magen och tarmarna. Detta kan få hunden att känna sig mindre sugen på att äta. Sår i magen gör hunden illamående och detta kan orsaka kräkningar.

  • Anemi (blodbrist): Njurarna producerar EPO, ett hormon som stimulerar produktionen av röda blodkroppar. För lite av detta hormonet innebär färre röda blodkroppar. Detta kommer leda till att hunden får bleka slemhinnor, mindre energi och ser apatisk ut.

Hos Brekz kan du snabbt och enkelt beställa de bästa kosttillskotten och dietfodren för njurproblem hos hundar. Utforska vårt sortiment online och beställ produkter till de skarpaste priserna! 

Produktsortiment för njurproblem hos hundar

När en del av din hunds njurar inte fungerar som de ska kommer den friska delen att försöka ta över uppgifterna. Resultatet av detta blir att den friska delen arbetar extra hårt. Den ökade belastningen kommer så småningom att bryta ned även de friska cellerna. Genom att ge din hund extra vätska och, i vissa fall, medicinering samt en anpassad diet, ger du din hund det bästa stödet.

Hos Brekz hittar du specialfoder för att stödja din hund med njurproblem. Dessa produkter ges som en del av behandlingen och i samråd med din veterinär. Ta din hund till veterinären regelbundet för en kontroll för att se om behandlingen ger önskat resultat.

Foder

Royal Canin Veterinary och Hill's Prescription Diet har särskilda dietfoder för hundar med njurproblem. Royal Canin Veterinary Renal finns både som torrfoder och våtfoder. Detta dietfoder stödjer njurfunktionen genom att använda en begränsad mängd, men mycket högkvalitativt protein och låg fosforhalt. Hill's Prescription Diet K/D Kidney Care innehåller en reducerad mängd fosfor och natrium samt högkvalitativa proteiner. Fodret främjar också muskeluppbyggnad med en unik aminosyraprofil. Denna variant av Hill's finns både som torrfoder och våtfoder.

Brekz hundapotek

Hos Brekz kan du beställa de bästa produkterna för njurproblem hos hundar. I Brekz hundapotek hittar du dietfoder och kosttillskott upp till 40% billigare än hos veterinären. Du får gratis frakt på beställningar från 495 kr. 

Tillbaka

Håll mig informerad

Du kommer att få ett engångsmejl så snart produkten åter finns i lager.

E-postadress
Ogiltig e-postadress Ogiltig e-postadress Du är redan registrerad för denna produkt. Något gick fel
Din e-postadress kommer inte att användas för andra ändamål.