tillbaka
Steriliserad och överviktig hund

Steriliserad och överviktig hund

Hundar som har kastrerats har lättare för att gå upp i vikt. Därför krävs ett foder med begränsat energivärde. På så sätt hjälper du din fyrbenta vän att uppnå och bibehålla en hälsosam vikt.
Läs mer ..
Steriliserad och överviktig hund

Kastrerad och överviktig hund

En kastrerad och överviktig hund är tyvärr vanligt. När din hund har kastrerats är risken stor att den går upp i vikt. Operationen saktar ner ämnesomsättningen medan aptiten ofta ökar. Hundar blir ofta mindre aktiva efter operationen och förbrukar därför mindre energi. Resultatet blir att de naturligt behöver mindre energi. Det finns en hög risk för din hund att bli överviktig om du inte justerar kosten.

Lyckligtvis är det lätt att minska risken för övervikt genom att du helt enkelt ger din hund en minskad mängd mat direkt efter kastreringen. En riktlinje som ofta används är att minska mängden foder som din hund fick före operationen med ungefär en fjärdedel. För hundar som lätt blir överviktiga kan det vara bra att byta till ett specialfoder, oavsett om din veterinär har rekommenderat det eller inte. Ett specialfoder innehåller färre kalorier så du behöver vanligtvis inte ge en mindre mängd torrfoder. Ett dietfoder har en bra mängd proteiner för att behålla musklerna samt ett ökat fiberinnehåll som bidrar till mättnadskänslan.

Försök att förhindra att din hund går upp i vikt efter kastreringen. Att förebygga övervikt är lättare än att få en överviktigt hund att gå ner i vikt. Övervikt påverkar din hunds inre organsystem och överviktiga hundar löper även större risk att drabbas av diabetes, ledproblem, hudproblem osv.

Vad bör du tänka på?

  • Ge foder med ett minskat energibehov

  • Se till att hunden får tillräckligt med motion, det är lättare att hjälpa hunden förebygga övervikt än att gå ner i vikt

  • Ge 20-30 % mindre foder än före kastreringen och/eller ge en “Light” eller “Sterilised” produkt

  • Håll hunden aktiv och musklerna friska

  • Väg din hund regelbundet för att kontrollera vikten

Stöd en kastrerad hund som har lätt för att gå upp i vikt med ett lättare foder av hög kvalitet. Hos Brekz hittar du det bästa hundfodret för en kastrerad och överviktig hund, alltid till de skarpaste priserna.

Sortiment för kastrerad och överviktig hund

Gemensamt för foder som utvecklats för överviktiga hundar eller för att förebygga övervikt är att de har ett reducerat energiinnehåll. Fokus ligger på att fodret har tillräckligt med protein för att bibehålla hälsosamma muskler. Vissa varianter innehåller även ämnen som ger ett extra stöd för lederna. För att ge dig en översikt över de olika typerna av dietfoder och specialfoder nämner vi kortfattat deras egenskaper nedan. De flesta fodren har liknande egenskaper. Veterinärfoder ger du endast på inrådan från din veterinär. Vanligt Light/Sterilised foder kan du ge utan att rådfråga din veterinär. 

Veterinärfoder

Royal Canin Veterinary erbjuder veterinärfoder speciellt anpassat för överviktiga hundar eller för hundar som gått upp i vikt efter en kastrering. Du bör endast ge ett dietfoder efter att du har rådfrågat din veterinär. Om du använder ett veterinärfoder är det lämpligt att du besöker din veterinär igen efter 6 månader för en kontroll. Dessa foder finns för både stora och små hundar. Fodret bidrar till att öka volymen av mat i magen vilket gör att din hund känner sig mätt snabbare. Muskler och leder får också ett extra stöd. Hill's Prescription Diet R/D Weight Loss är utvecklat för vuxna hundar som lider av övervikt. L-karnitin främjar fettförbränningen och hjälper till att bevara musklerna. Fibrer bidrar till en ökad mättnadskänsla.

Specialfoder för kastrerad och överviktig hund

Eukanuba Weight Control: Detta är ett hundfoder som finns för både stora, medelstora och små hundar. Fodret har en reducerad fetthalt och tillsatt L-karnitin för förbättrad fettförbränning. Den ökade mängden fibrer gör att hunden känner sig mätt snabbare. För stora hundar ligger extra fokus på lederna med tillsatt glukosamin och kondroitin.

Euro Premium Grainfree Adult Sterilized+: Spannmålsfritt foder med kyckling och potatis. Fodret bidrar till att kontrollera vikten hos hundar efter kastrering och passar även hundar som har tendenser att lättare gå upp i vikt. Innehåller L-karnitin, prebiotoka och extra kostfiber.

Hill's Science Plan Adult Light: Lättsmält lättare foder med en variant för vuxna hundar och en seniorvariant. Stödjer viktkontrollen hos hundar. Främjar en sund hjärtfunktion och bidrar till en strålande päls.

Lukos Light Sterilised: Detta foder har en låg fetthalt. Det rika proteininnehållet bidrar till att bibehålla friska muskler även när din hund går ner i vikt. Fodret är fiberrikt, vilket gör att din hund känner sig mätt snabbare. Det lättsmälta fodret stödjer tarmfloran tack vare tillsatsen av betmassa och kostfibrer.

Prestano Light Sterilised: Ett lättsmält foder rikt på lamm och ris. Det veteglutenfria fodret främjar din hunds ämnesomsättning. Fodret innehåller alla näringsämnen som behövs för att din hund ska kunna upprätthålla en aktiv livsstil.

Pro Plan Light/Sterilised: Detta foder hjälper till att bevara muskelmassan vid viktminskning och efter kastrering. Lågt fettinnehåll och ett relativt högt proteininnehåll ger musklerna tillräckligt med bränsle för att hålla sig starka. Fodret hjälper till att minska hungerkänslan tack vare ett högt proteininnehåll, komplexa kolhydrater och högt fiberinnehåll. Fodret innehåller näringsämnen som stödjer lederna så att din hund kan upprätthålla en mer aktiv livsstil.

Royal Canin Weight Care: Detta foder finns i varianterna Mini, Medium och Maxi. Fodrets sammansättning är skräddarsydd för näringsbehoven hos små till stora hundraser. Fodret hjälper till att förebygga hungerkänslor och ger extra stöd för leder och muskler under viktminskningen..

Royal Canin Sterilised: Specialfoder finns i varianterna Mini, Medium och Maxi. Fodret hjälper till att förebygga övervikt efter kastrering. Fodret har ett begränsat energiinnehåll och ett högt proteininnehåll. Det finns också en steriliserad variant speciellt för labrador. Jämfört med andra hundraser har labradorer en ökad risk för övervikt. Fodret hjälper till att bibehålla en optimal vikt tack vare ett ökat proteininnehåll (30 %) och minskad fetthalt (11 %). Fodret är också berikat med fibrer som främjar mättnadskänslan och innehåller L-karnitin som stödjer fettförbränningen.

Seberus Light/Sterilised: Naturligt spannmålsfritt hundfoder som endast finns hos Brekz. Istället för spannmål används kolhydrater från sötpotatis och ärtor. Fodret innehåller även andra frukter och grönsaker, t.ex. tomat, morot, selleri, äpple, mango och banan. Naturligtvis innehåller fodret mindre fett än de vanliga Seberus-varianterna. Måltiden ger ett mycket bra stöd för en sund matsmältning. De innehållande omega-fettsyrorna bidrar också till optimal vård för hud och päls.

Beställ Light hundmat från Brekz

Köp det bästa fodret för en kastrerad och överviktig hund hos Brekz. I Brekz hundapotek hittar du de bästa produkterna även för andra hälsoproblem. Du hittar ofta samma produkter som hos veterinären, fast till ett mycket billigare pris. Beställ enkelt online och få produkterna levererade direkt hem till dig. Snabbt, enkelt och billigt!

Tillbaka

Håll mig informerad

Du kommer att få ett engångsmejl så snart produkten åter finns i lager.

E-postadress
Ogiltig e-postadress Ogiltig e-postadress Du är redan registrerad för denna produkt. Något gick fel
Din e-postadress kommer inte att användas för andra ändamål.