Foder senior katt

Foder senior katt

Äldre katter behöver specialfoder. När katter blir äldre är de också mindre aktiva. De behöver mer energi, och för att öka detta har vi valt ut specialfoder. Vi har också foder för äldre katter som bor inomhus och, naturligtvis, normala foder för äldre katter.
Läs mer ..
Foder senior katt

Foder seniorkatt

Äldre katter behöver ofta en annan typ av mat. När katter blir äldre rör de sig mindre och kan utveckla åldersrelaterade sjukdomar. Speciellt för dessa har vi ett omfattande utbud av foder för seniorkatt. Katter blir i allmänhet gamla från 7 års ålder. Vanliga besvär är försämrade njurar, försämrad matsmältning och fetma, eftersom katten rör sig mindre.

Dessutom kan kattens aptit minska eller så kan den lida av smärtsamma tänder eller värkande leder. Delvis av denna anledning är det viktigt att köpa rätt foder för seniorkatter. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din veterinär för ytterligare information om din katts tillstånd och det bästa fodret för din katt. På vår hemsida hittar du alltid förmånliga kampanjer och produkterna är lätta att beställa online!

Hållbarhetstiden för foder seniorkatt varierar vanligtvis mellan 6 och 18 månader och anges på förpackningen. Denna period är i allmänhet mer än tillräcklig om du håller dig till den rekommenderade användningen.

Sortiment av foder för seniorkatt

Hos oss hittar du ett brett utbud av foder för seniorkatt. Förutom de olika besvär som är vanligare hos äldre katter, skiljer vi också mellan katter som bor utomhus och katter som bor inomhus. För din inomhuskatt kan du till exempel kolla in Royal Canin Indoor 7+ kattfoder. För din katt som vistas utomhus är Royal Canin Outdoor 7+ bättre lämpat.

Iams Senior kattfoder är lämpligt för katter som är 7 år eller äldre. Fodret stödjer immunförsvaret och hjälper till att hålla brosk och leder friska. För att motverka liknande problem kan du också ta en titt på ProPlan Adult 7+ kattfoder. För din 7-åriga katt kan du även kolla in kattfoder från Eukanuba. Detta foder är speciellt anpassat för den äldre katten och hjälper till att hålla immunförsvaret och matsmältningssystemet på topp!

För katter med nedsatt njurfunktion rekommenderar vi att ge Hill's Prescription Diet kattfoder. Detta hjälper till att stoppa försämringen av njurarna. Om din katt är riktigt gammal och fyllt 11 år kan du byta till Hill's Senior 11+ kattfoder. För att förebygga fetma hos katter som har kastrerats eller steriliserats rekommenderar vi att du ger Royal Canin Sterilised 7+. Om din äldre katt tycker bättre om våtfoder kan Iams Naturally Senior Land & Sea Collection våtfoder vara något du kan göra din katt glad med.

Kattunge eller vuxen katt?

Katter blir i genomsnitt seniorer vid ca 7 års ålder. Detta kan dock variera kraftigt från katt till katt samt från ras till ras. Därför är det bra att få information från din veterinär om din katts tillstånd! Innan din katt börjar visa tecken på ålderdom är det ofta bättre att köpa vuxenfoder till din katt. Om din katt är yngre än 1 år är det ofta lämpligt att köpa juniorfoder eller foder för kattungar.

Tillbaka

Håll mig informerad

Du kommer att få ett engångsmejl så snart produkten åter finns i lager.

E-postadress
Ogiltig e-postadress Ogiltig e-postadress Du är redan registrerad för denna produkt. Något gick fel
Din e-postadress kommer inte att användas för andra ändamål.