tillbaka
Kattfoder per levnadsfas
Hos Brekz kan du välja kattfoder efter livsfas för alla stadier i din katts liv. Här hittar du foder för kattungar, för vuxna katter, för äldre katter och för katter som är dräktiga eller digivande. Detta beror på att din katt behöver olika foder i varje skede av livet.
Läs mer ..
Kattfoder per levnadsfas

Kattfoder efter livsfas

När du tar hand om din älskade katt är det viktigt att erbjuda ett foder som är lämpligt för din katts livsfas för att främja ett hälsosamt och lyckligt liv. Varje livsfas medför olika näringsbehov. Till exempel behöver kattungar foder som stödjer deras snabba tillväxt och utveckling och äldre katter behöver ofta ett foder med ett minskat energibehov.

Hos Brekz förstår vi din katts unika behov i varje skede av livet. Därför kan du hitta ett lämpligt kattfoder efter livsfas hos oss. Det finns foder för kattungar, för vuxna katter, för äldre katter och för katter som är dräktiga eller digivande. Så du kan enkelt hitta rätt mat för ditt husdjur!

Hos Brekz kan du beställa kattfoder efter livsfas billigt. Se vårt produktsortiment och köp det bästa kattfodret nu till de skarpaste priserna. Beställs snabbt och enkelt online!

Välj rätt kattfoder efter livsfas

I varje skede av livet har din katt olika behov när det gäller foder. En livlig kattunge behöver ett foder som stödjer dess snabba tillväxtfas så mycket som möjligt. Det finns till exempel speciell kattmjölk eller torrfoder som ger stöd för tillväxt och hjärnans utveckling och för att bygga upp en stark motståndskraft.

För vuxna katter finns ett brett utbud av foder i olika smaker, i både torr och våt form. Det finns också specialfoder för katter som kämpar med hälsoproblem, t.ex. allergier. Kastrerade eller steriliserade katter kan drabbas av viktuppgång efter operationen och kan gynnas av ett foder med lägre energiinnehåll, medan dräktiga eller digivande katter behöver ett foder med högre energiinnehåll.

När din katt börjar bli äldre kommer dess näringsbehov att förändras igen. Katter är ofta mindre aktiva i detta skede, så foder för äldre katter har ofta en låg fetthalt för att säkerställa att din katt inte blir överviktig. Dessutom ger ett seniorfoder bland annat extra stöd för lederna och avlastning av njurarna.

Att välja rätt foder är alltså mycket viktigt när det gäller din katts hälsa. Ge ett foder som uppfyller de dagliga behoven, främjar en hälsosam vikt och hjälper till att upprätthålla optimala energinivåer.

Utbud av kattfoder efter livsfas

Hos Brekz förstår vi de unika behoven hos din katt i varje livsfas. I vårt omfattande sortiment kan du därför söka efter kattfoder efter livsfas. På så sätt kan du enkelt och snabbt hitta rätt foder som din katt behöver.

Kattungar

Sortimentet av kattmat för kattungar erbjuder kattmat som är speciellt utformad för att ge din kattunge den bästa möjliga starten i livet. Det omfattande sortimentet erbjuder många olika typer av kattmat, från krispiga bitar till välsmakande våtfoder. Det finns foder speciellt för kattungar från 8 veckors ålder och foder för unga katter mellan 6 och 12 månader. Men du kan också hitta mat för nyfödda kattungar i vårt sortiment. Du hittar foder från bland annat varumärkena Hill's, Royal Canin och Acana.

Vuxna katter

Utbudet av kattmat för vuxna katter erbjuder också ett mycket brett urval av både torrfoder och välsmakande våtfoder. De flesta fodermärkena erbjuder flera varianter för vuxna katter i sortimentet. Iams, till exempel, erbjuder ett brett urval av olika smaker av torrfoder. Kyckling, lamm, lax eller tonfisk, det finns en favorit för varje katt. Royal Canin har många varianter av kattmat, också specifikt för olika kattraser.

Har din katt ett specifikt näringsbehov? Även då finns det ett brett urval av högkvalitativ kattmat. Cadilo har t.ex. spannmålsfritt kattfoder och foder som är särskilt anpassat för katter med känsliga matsmältningssystem. Det finns också speciella foder för katter som har en tendens att utveckla fetma, för katter som lider av hårbollar och katter med känslig hud, bland annat.

Seniorer

Sortimentet med kattmat för äldre katter innehåller foder som är särskilt utformade för äldre katter. När katter blir äldre förändras deras näringsbehov. Till exempel är äldre katter ofta mindre aktiva, deras motståndskraft kan minska och de kan behöva extra stöd för urinvägarna, skelettet och lederna. Nästan alla varumärken har en mängd olika seniorfoder, för att stödja din älskade katt så mycket som möjligt i ett hälsosamt åldrande. Några exempel är Eukanuba, Hill's och Pro Plan.

Dräktiga och digivande katter

Dräktiga och digivande katter har ett ökat näringsbehov. Det är mycket viktigt att ditt husdjur får rätt kattmat under denna period. Sortimentet av foder för dräktiga och digivande katter innehåller foder med rätt sammansättning för att på bästa sätt stödja ditt älskade husdjur under denna speciella period.

Royal Canin Kitten är ett av fodren i sortimentet som tillgodoser behoven hos dräktiga/digivande katter. Om kattmamman inte ger tillräckligt med mjölk eller om du har moderlösa kattungar hemma kan du använda den speciella kattmjölken Royal Canin Babycat Milk.

Annan kattmat?

Om du ändå föredrar att söka efter märke kan du gå till våra sidor om kattmat med torrfoder och våtfoder.

Tillbaka

Håll mig informerad

Du kommer att få ett engångsmejl så snart produkten åter finns i lager.

E-postadress
Ogiltig e-postadress Ogiltig e-postadress Du är redan registrerad för denna produkt. Något gick fel
Din e-postadress kommer inte att användas för andra ändamål.