Foder fullvuxen katt

Foder fullvuxen katt

Är det dags att byta till ett foder för fullvuxen katt eftersom din kattunge börjar bli stor? Eller för att du vill att din vuxna katt ska prova något nytt? Då behöver du inte leta längre! Kolla in Brekz utbud av foder för fullvuxen katt nedan! 
Läs mer ..
Foder fullvuxen katt

Foder för fullvuxen katt

En han- eller honkatt som är mellan 1 och 7 år gammal är en vuxen katt. Vuxna katter har andra näringsbehov än kattungar och äldre katter. Det är därför mycket viktigt att anpassa din katts dagliga näringsintag till kattens ålder. På så sätt får din katt i sig allt den behöver för att hålla sig så frisk och stark som möjligt.

Vilka foder finns det för din vuxna katt?

Det finns många valmöjligheter när det gäller foder för fullvuxna katter. Inte bara åldern spelar en viktig roll när det gäller att välja rätt foder, utan även aktivitetsnivå och eventuella hälsoproblem. En aktiv utekatt har till exempel ett annat energibehov än en innekatt som föredrar att sova hela dagarna. Det finns till exempel också katter som är mer benägna att drabbas av fetma eller problem i urinvägarna. Så när du väljer kattmat bör du vara uppmärksam på din katts specifika näringsbehov och/eller eventuella känslighet. Hos Brekz hittar du ett brett utbud av foder för fullvuxna katter.

Du kan välja mellan flera ledande varumärken. Nästan alla märken erbjuder ett foder för katter som har nått vuxen ålder. De mest kända varumärkena inkluderar Royal Canin, Hill's och Purina Pro Plan. Med varumärket Cadilo väljer du foder med ett mycket bra förhållande mellan pris och kvalitet.

Specifika foder

Det finns olika foder för vuxna katter på marknaden som fokuserar på ett specifikt näringsbehov. Det finns till exempel Purina One Indoor kattmat för vuxna innekatter, Royal Canin Outdoor kattfoder för den aktiva utekatten och Acana spannmålsfria foder för katter med viss överkänslighet. Cadilo Sensitive kattfoder är ett premiumfoder som är särskilt anpassat för katter med känslig matsmältning. Fodret är helt fritt från vetegluten och består av lamm och ris. Lider din katt av hårbollar? Då kan du till exempel titta på Eukanuba Adult Hairball Control kattfoder.

Veterinärfoder

Ibland kan katter lida av särskilda besvär eller sjukdomar. Detta kan variera från fetma till njurproblem. Dessa tillstånd kräver specifika foder som stödjer din katt. Både Royal Canin Veterinary Diet och Hill's Prescription Diet erbjuder specialfoder för en mängd olika hälsoproblem. OBS: Rådfråga alltid din veterinär innan du överväger att köpa något av dessa fodren till din katt.

Foder för steriliserade katter

Kastrering/sterilisering förändrar den vuxna kattens hormoncykel. Några biverkningar av detta är ökad aptit, en långsammare ämnesomsättning och/eller behovet av att röra på sig mindre. Om du inte anpassar din katts diet därefter kan din katt snabbt gå upp i vikt. Genom att ge ett foder som är särskilt riktat till kastrerade och steriliserade katter kan du förebygga dessa problem. Dessa typer av foder innehåller färre kalorier, så katten bibehåller en hälsosam vikt. Dessutom kan dessa foder minska hungerkänslor hos katter och främja urinvägarnas hälsa. Ta till exempel en titt på Royal Canin Sterilised 37 kattfoder eller Hill's Mature Adult Sterilised Cat med kyckling kattfoder.

Andra foder

Förutom ovanstående foder hittar du många andra varianter i vårt sortiment, så det finns säkert ett lämpligt foder för din katt. Till exempel erbjuder Acana spannmåls- och glutenfria foder, Orijen är starkt fokuserade på kattens naturliga kost och Royal Canin har rasspecifika kattfoder. Oavsett om du letar efter torrfoder eller våtfoder. Du kan alltid hitta ett lämpligt foder för din vuxna katt i Brekz sortiment.

Prisvärda foder för fullvuxna katter

Från Iams till Royal Canin, hos Brekz kan du beställa det bästa fodret för fullvuxna katter till ett garanterat lågt pris! På Brekz.se betalar du alltid säkert med utvalda betalningsmetoder. Har du några frågor om att köpa kattmat online eller behöver du hjälp med att beställa? Kontakta oss då, vi hjälper dig gärna!

Tillbaka

Håll mig informerad

Du kommer att få ett engångsmejl så snart produkten åter finns i lager.

E-postadress
Ogiltig e-postadress Ogiltig e-postadress Du är redan registrerad för denna produkt. Något gick fel
Din e-postadress kommer inte att användas för andra ändamål.