tillbaka
Norsk skogkatt kattfoder

Norsk skogkatt kattfoder

Norsk skogkatt är en gammal kattras och även den näst största kattrasen efter maine coon. Pälsen kräver mycket uppmärksamhet och omvårdnad och det är viktigt att du ger din katt rätt typ av foder för att hålla denna unika pälsen frisk.
Läs mer ..
Norsk skogkatt kattfoder

Norsk skogkatt kattfoder

Den norska skogkatten är den näst största kattrasen efter maine coon. Deras unika dubbelpäls har en vattenavvisande ytterpäls och en ullig underull. Pälsen kräver mycket uppmärksamhet: förutom regelbunden borstning är det också viktigt att utfodra din norska skogkatt med speciell kattmat som är skräddarsydd för att hålla denna unika päls frisk. Rasen har också en robust kroppsbyggnad och en högre kroppsvikt. Vissa norska skogkatter kan väga upp till 8 kg. Den höga vikten har konsekvenser och ökar belastningen på ben och leder. Norska skogkatter är också mer benägna att drabbas av hårbollar. Detta ökar risken för förstoppning, tarmobstruktion och kräkningar. Specialfoder för norsk skogkatt består därför av foderbitar som hjälper till att förbättra matsmältningen. Norsk skogkatt kattfoder hjälper din katt att bibehålla sin optimala vikt och främjar en frisk och vaker päls. Foderbitarna har en unik triangulär form och en anpassad storlek som är speciellt framtagen för att passa de kraftiga käkarna hos den norska skogkatten. Bitarna är stora och fasta och uppmuntrar din katt att tugga ordentligt på varje bit, detta kan främja en god munhälsa. Hos Brekz kan du beställa norsk skogkatt kattfoder mycket billigt! 

Hållbarheten för norsk skogkatt kattfoder varierar vanligtvis mellan 6 och 18 månader och anges på förpackningen. Denna period är i allmänhet mer än tillräcklig om du håller dig till den rekommenderade användningen. 

Utbud av norsk skogkatt kattfoder

Royal Canin Norsk skogkatt kattfoder

Royal Canin Adult Norsk skogkatt kattfoder är ett torrfoder som är speciellt utvecklat för den norska skogkatten, från 1 upp till 12 år. Fördelar med detta premiumfoder för norsk skogkatt:

  • Ger näring åt huden och hjälper till att hålla din katts tjocka unika päls frisk och glänsande tack vare ingredienser som omega 3- och 6-fettsyror och L-karnitin.
  • Hjälper till att lugna irriterad hud.
  • Minskar bildandet av hårbollar tack vare en unik kombination av kostfibrer.
  • Hjälper till att förebygga fetma hos din katt och därmed minska belastningen på leder och ben.
  • Främjar en hälsosam tarmflora tack vare FOS (frukto-oligosackarider) och förhindrar spridning av bakterier (som orsakar diarré).
  • Uppmuntrar din norska skogkatt att tugga, tack vare foderbitar som är särskilt utformade för deras starka käke. 
  • Hjälper till att förebygga problem med urinvägarna.

Annan ras?

Letar du efter specialanpassat foder för en annan ras istället för norsk skogkatt? Kolla då in vår sida med alla kattraser! Letar du efter ett foder till din kattunge? Då kan du ta en titt på sidan med alla våra foder för kattungar.

Tillbaka

Håll mig informerad

Du kommer att få ett engångsmejl så snart produkten åter finns i lager.

E-postadress
Ogiltig e-postadress Ogiltig e-postadress Du är redan registrerad för denna produkt. Något gick fel
Din e-postadress kommer inte att användas för andra ändamål.