tillbaka
Norsk skogkatt kattfoder

Norsk skogkatt kattfoder

Norsk skogkatt är en gammal kattras och även den näst största kattrasen efter maine coon. Norsk skogkatt har en unik dubbel päls med en vattenavvisande ytterpäls och en ullig underpäls. Pälsen kräver mycket uppmärksamhet och det är viktigt att du ger din katt rätt mat för att hålla denna unika päls frisk. 
Läs mer ..
Norsk skogkatt kattfoder

Kattmat för norsk skogkatt

Den norska skogkatten är den näst största kattrasen efter maine coon. Deras unika dubbelpäls har en vattenavvisande ytterpäls och en ullig underpäls. Pälsen kräver mycket uppmärksamhet: utöver regelbunden borstning är det också viktigt att ge din norska skogkatt rätt kattmat som är skräddarsydd för att hålla pälsen frisk. Denna ras har en kraftig kroppsbyggnad och en högre kroppsvikt. Vissa norska skogkatter kan väga upp till 8 kg. Den höga vikten påverkar belastningen på ben och leder. Den norska skogkatten är också mer benägen att få hårbollar. Detta ökar risken för förstoppning, tarmvred och kräkningar. Specialfoder för norsk skogkatt består därför av foderbitar som hjälper till att förbättra matsmältningen. Kattmat för norsk skogkatt hjälper din katt att behålla sin ideal vikt och att hålla sin unika, vackra päls frisk. Foderbitarna är anpassade i storlek till den 'triangulära' formen och långa, raka profilen på rasens huvud. Detta uppmuntrar din katt att tugga bitarna ordentligt. Hos Brekz kan du beställa kattmat till din norska skogkatt mycket billigt!

Hållbarheten för Royal Canin Norsk skogkatt varierar vanligtvis mellan 6 och 18 månader, detta anges på förpackningen. Denna period är vanligtvis mer än tillräcklig om du håller dig till den rekommenderade användningen.

Sortiment av kattfoder för norsk skogkatt

Royal Canin Norsk skogkatt kattmat

Royal Canin Norwegian Forest Cat är ett torrfoder speciellt utformat för den norska skogkatten från 1 år upp till 12 år. Detta premiumfoder för norsk skogkatt:

  • Ger näring åt huden och hjälper till att hålla din katts päls glänsande tack vare ingredienser som omega 3- och 6-fettsyror och L-karnitin
  • Hjälper till att lugna irriterad hud
  • Minskar bildandet av hårbollar tack vare en specialutvecklad kombination av kostfibrer
  • Hjälper till att förebygga övervikt hos din katt och på så sätt minska överbelastning av leder och ben
  • Främjar en god tarmflora tack vare FOS (frukto-oligosackarider) och förhindrar spridningen av bakterier (som orsakar diarré)
  • Uppmuntrar din norska skogkatt att tugga ordentligt, tack vare foderbitar som är särskilt utformade för deras starka käke
  • Hjälper till att förebygga problem med urinvägarna

Annan kattras?

Letar du efter specialanpassat foder för en annan ras istället för norsk skogkatt? Kolla då in vår sida för alla kattraser!

Tillbaka

Håll mig informerad

Du kommer att få ett engångsmejl så snart produkten åter finns i lager.

E-postadress
Ogiltig e-postadress Ogiltig e-postadress Du är redan registrerad för denna produkt. Något gick fel
Din e-postadress kommer inte att användas för andra ändamål.