Kattraser
Förutom vanlig kattmat har Brekz även rasspecifik kattmat för olika kattraser. Dessa foder tar hänsyn till de specifika egenskaperna hos din kattras. Kolla in hela vårt sortiment och beställ din kattmat billigt hos Brekz!
Läs mer ..
Kattraser

Kattmat efter ras

Det finns dussintals olika kattraser över hela världen. Dessa raser har alla sina egna specifika egenskaper, såsom temperament, storlek och utseende. Katternas karaktärer kan vara helt olika. På grund av dessa skillnader är det viktigt att ta hänsyn till din katts bakgrund när du köper foder. För om ingen katt är den andra lik, varför skulle då deras mat vara det?

Utöver vanlig kattmat erbjuder Brekz även rasspecifik kattmat för olika kattraser. Katter som är mycket aktiva behöver ett annat foder än katter som huvudsakligen sover. Dessutom har en innekatt andra näringsbehov än utekatter. Genom att skilja mellan typen av katt och dess livsstil kan du se till att ditt husdjur får ett foder som perfekt matchar dess behov. På så sätt kan du ge din katt ett optimalt stöd för hälsan och bidra till en frisk och lycklig katt! En aktiv ras behöver mer kolhydrater och bättre stöd för muskler och leder. En lugnare ras, å andra sidan, gynnas av ett foder med färre kolhydrater och mer stöd för matsmältningen. På så sätt kan du skilja på din katts behov och därmed köpa det bäst lämpade rasspecifika kattfodret till din kattras.

Rasspecifik kattmat för olika kattraser

Nedan hittar du en lista med kattraser som har speciella foder i Brekz sortiment.  

  • Norsk skogkatt: Den norska skogkatten är en gammal kattras och den största efter maine coon. Den norska skogkattens halvlånga päls har en vattenavvisande ytterpäls och en ullig underull. Pälsen behöver inte mycket skötsel, men för att undvika tovor är det klokt att kamma den dagligen. För att hålla pälsen frisk och glänsande är det viktigt att ge din katt rätt foder.

  • Maine coon: Maine coon är känd som den stora katten med den lugna karaktären. Katten har en halvlång, vattenavvisande päls som kräver relativt lite skötsel. Hos Brekz hittar du specialfoder för både kattungar och vuxna maine coon katter. Dessa foder ger stöd för ben och leder och främjar en vacker, glänsande päls.

  • Brittisk korthår: Brittisk korthår är en intelligent katt med en lugn natur och kan vara mycket tillgiven. Katten är inte extremt aktiv och är därför mycket lämplig som inomhuskatt. För brittisk korthår finns det speciell kattmat som bidrar till en vacker, glänsande päls. Det finns även ett speciellt foder till kattungar som är lämpligt att ge under det första levnadsåret. Formen på foderbitarna är anpassade till de breda käkarna hos din brittiska korthår.

  • Perser: Perserkatter behöver en relativt hög nivå av skötsel eftersom deras långa päls lätt kan bli trasslig. Formen på foderbitarna måste också anpassas så att katten lätt kan plocka upp sin mat. Perser är kända för sin lugna, vänliga natur. För att hålla pälsen i gott skick kan du köpa specialfoder för din perserkatt hos Brekz. Det finns även en speciell variant för kattungar, Royal Canin Kitten Persian kattfoder.

  • Siames: Siameser är kända för sin långa, smala kropp och vackra, mörka teckning i ansiktet och sina ljusblå ögon. Siameskatter har en otroligt sällskaplig och nyfiken natur och en vacker päls med fin struktur. Det rasspecifika kattfodret för siameskatter ger rätt stöd och hjälper din katt att bibehålla en hälsosam vikt.

  • Sphynx: Sphynx älskar uppmärksamhet och är mycket vänlig och sällskaplig. Sphynx är känd för sitt slående utseende med sin "nakna" och rynkiga hud. En sphynx är generellt mer benägen att få hälsoproblem och behöver mycket putsning, eftersom kattens hud har en hög talgproduktion. Katterna kan utveckla mjäll och är mer benägna att drabbas av sjukdomar. Sphynx är också mer benägna för en känslig matsmältning. Att mata din sphynx med ett foder som är speciellt formulerat för rasen kommer att ge din katt ett bra stöd för både huden och kroppen.

  • Ragdoll: Ragdoll har en silkeslen päls och förtrollande ljusblå ögon. Kattens hud och päls är känslig och därför är det viktigt att hålla den frisk och ge ett optimalt stöd med ett specialfoder. Hos Brekz kan du köpa Royal Canin Adult Ragdoll kattfoder som är speciellt anpassat för de unika behoven hos din ragdoll.

  • Bengal: Bengal är en aktiv, medelstor katt som behöver mycket motion. Katten har en atletisk och stark kropp med en kort, fin päls. Ett foder med ett anpassat protein- och fettinnehåll är mycket viktigt för bengalens energiska natur. Bengalen gynnas också av ett specialanpassat foder för att främja friska och starka tänder.

Rasspecifikt kattfoder från Royal Canin

Genom att titta närmare på de rasspecifika egenskaperna hos olika raser är det möjligt att utveckla rasspecifik kattmat och det är precis vad Royal Canin har gjort. För vanliga kattraser har ett specialfoder utvecklats för att på bästa sätt stödja katter och deras unika egenskaper. Upptäck själv vad ett rasspecifikt foder kan göra för din katt!

För vissa raser, t.ex. brittisk korthår, finns det också ett speciellt våtfoder. Genom att kombinera torr- och våtfoder får katterna det bästa av båda sorterna. Torrfoder är bra för tänderna och våtfoder hjälper katten att få i sig tillräckligt med vätska. Dessa våtfoder finns även för maine coon och perser. 

Du kan köpa det bästa kattfodret, som ett rasspecifikt kattfoder, enkelt och billigt online hos Brekz. Lätt att beställa hemifrån och snabb leverans direkt hem till dig!

Annat kattfoder?

Är din raskatt inte listad eller letar du efter ett annat foder från Royal Canin? Ta då en titt på hela utbudet av Royal Canin kattmat. Hos Brekz hittar du regelbundet skarpa erbjudanden på dessa kattfoder. Vill du skämma bort din katt då och då? Ta även en titt på de läckra kattgodisarna eller överraska din katt med en av de många typerna av våtfoder! Alla produkter hos Brekz är upp till 40% billigare än någon annanstans och levereras snabbt och enkelt hem till dig!

Tillbaka

Håll mig informerad

Du kommer att få ett engångsmejl så snart produkten åter finns i lager.

E-postadress
Ogiltig e-postadress Ogiltig e-postadress Du är redan registrerad för denna produkt. Något gick fel
Din e-postadress kommer inte att användas för andra ändamål.