tillbaka
Våtfoder katt
Från läckra bitar i gelé till mjuk mousse, det finns en välsmakande variant för varje katt. I sortimentet med våtfoder för katt hittar du ett brett utbud av varumärken. Hos Brekz hittar du våtfoder från varumärken som Pro Plan, Hill's, Royal Canin, Gourmet, Iams och många fler!
Läs mer ..
Våtfoder katt

Våtfoder för katter

Våtfoder för katter är en viktig del av din lurviga följeslagares diet. Våtfoder erbjuder flera fördelar som bidrar till din katts hälsa. Först och främst bidrar våtfoder till din katts vätskebalans. Katter tenderar naturligt att dricka lite, vilket kan leda till uttorkning och problem med urinvägarna eller njurarna. Vattenhalten i våtfoder är då ett värdefullt tillskott för att främja vätskeintaget och bibehålla din katts vätskebalans.

En annan viktig aspekt av våtfoder är de olika texturerna, t.ex. smakrik sås, krämig gelé och läcker mousse. Dessa konsistenser stimulerar din katts sinnen och gör det mer tilltalande att äta, särskilt för kräsna ätare. De olika texturerna av våtfoder kan stimulera aptiten och säkerställa att din katt får i sig alla viktiga näringsämnen. Det är dock viktigt att inse att det finns både kompletterande och komplett våtfoder.

Om du är osäker är det alltid bra att rådfråga din veterinär, om det behövs, när du ska välja rätt våtfoder till din katt. Det är mycket viktigt att ta hänsyn till specifika behov och eventuella hälsofaktorer. På så sätt kan du vara säker på att du väljer det bästa fodret för din älskade katts välbefinnande.

Kompletterande våtfoder eller hel måltid?

I världen av våtfoder för katt finns det två huvudsakliga egenskaper, nämligen kompletterande våtfoder och komplett våtfoder. Dessa skiljer sig åt i sin näringssammansättning och det syfte de tjänar för våra älskade katter.

Kompletterande våtfoder ska ses som ett extra tillskott till din katts kost. Kvaliteten på kompletterande våtfoder behöver inte skilja sig från komplett våtfoder, men fodret innehåller inte alla de viktiga näringsämnen som en katt behöver dagligen, vilket gör denna typ av foder olämplig att använda som huvudmåltid.

Däremot innehåller ett komplett våtfoder alla näringsämnen som en katt behöver för en balanserad kost. Det kan fungera som en fristående huvudmåltid utan behov av andra tillsatser eller foder. Det är dock starkt rekommenderat att variera eller kombinera torrfoder och våtfoder. Att kombinera våtfoder och torrfoder ger variation och säkerställer en balanserad kost.

När du väljer mellan kompletterande våtfoder och ett komplett helfoder är det viktigt att ta hänsyn till din katts specifika behov. Katter behöver en balanserad kost som är rik på proteiner, fetter, kolhydrater, vitaminer och mineraler.

Att välja det godaste våtfodret för katter

  • Välj efter livsfas: Din katt har olika näringsbehov under olika livsstadier. Välj därför våtfoder som är skräddarsytt för din katts livsfas. Kattungar har andra behov än vuxna katter och seniorer.

  • Välj efter ras: Vissa kattraser har specifika näringsbehov. Upptäck det perfekta våtfodret som passar din perserkatt, ragdoll eller maine coon, till exempel.

  • Välj efter smak eller konsistens: Katter har sina egna smakpreferenser. Experimentera med olika smaker av våtfoder och upptäck vad din katt gillar bäst. Detta inkluderar att upptäcka preferenser för mousse, gelé eller sås. Alla katter har sina egna preferenser.

  • Välj efter märke: Att välja rätt våtfoder kan också bero på märket. Varje varumärke har sin egen filosofi, sina egna ingredienser och produktionsmetoder. Vissa märken betonar användningen av endast högkvalitativa, naturliga ingredienser, medan andra främst fokuserar på specifika produktionsprocesser. Ta dig tid att utforska olika märken och ta reda på vilket som bäst passar din katts behov och preferenser.

  • Välj baserat på särskilda behov eller hälsorisker: Om din katt har särskilda behov, t.ex. viktkontroll eller ett känsligt matsmältningssystem, ska du välja våtfoder som är skräddarsytt för detta. Konsultera också din veterinär för råd vid hälsorisker.

  • Välj naturlig mat eller hållbarhet: Överväg naturliga eller hållbara alternativ om du föredrar våtfoder med minimalt med tillsatser och ett mindre miljöavtryck.

  • Veterinärfoder: I vårt sortiment hittar du även dietfoder som särskilt rekommenderas av veterinärer. Dessa våtfoder är utformade för att stödja specifika hälsoproblem, såsom diabetes eller njursjukdom. Vi rekommenderar att du endast ger din katt denna typ av foder i samråd med din veterinär. Regelbundna hälsokontroller är ofta nödvändiga för att bedöma om våtfodret har önskad effekt på din katts hälsa.

Sortiment av våtfoder katt

Välj våtfoder med omsorg och låt din katt njuta av fördelarna från ett foder som är skräddarsytt efter dess unika behov.

Kattunge & Junior

För unga katter är våtfoder speciellt utformat för att stödja en optimal tillväxt och utveckling. Varumärken som Royal Canin och Hill's Science Plan har noggrant formulerade recept med ökade proteinnivåer, vitaminer och mineraler. Dessa varianter innehåller också mjuka konsistenser som är lättsmälta för små magar. De spelar en viktig roll för att tillgodose energibehovet hos växande kattungar, vilket ger dem en hälsosam start i livet.

Vuxen

För vuxna katter kan du överväga märken som Royal Canin, Pro Plan, Acana och Gourmet. Dessa märken fokuserar också på att bibehålla din katts hälsa och vitalitet under alla dess aktiva vuxna år. Med en balanserad kombination av proteiner, fetter och kolhydrater erbjuder de inte bara en näringsrik måltid, utan också en mängd olika smaker och konsistenser som passar din vuxna katts preferenser.

Senior

Våtfoder för äldre katter, till exempel från Iams, Hill's och Royal Canin, är särskilt utformade för att stödja de förändrade behoven hos äldre katter. Dessa varianter innehåller ingredienser som främjar ledhälsa och en balanserad näringsstrategi för att hjälpa din senior att njuta av de gyllene åren. Fodren innehåller ofta ett anpassat recept för att minska stress på njurar och urinvägar samt ge extra stöd för att bibehålla starka ben och tänder.

Märken av våtfoder katt

Det omfattande utbudet av varumärken erbjuder olika våtfoder med unika sammansättningar och filosofier. Oavsett om din katt föredrar smakrik sås, krämig gelé eller läcker mousse finns det ett brett utbud av alternativ. Att regelbundet växla mellan olika smaker kan hjälpa till att stimulera din katts smaklökar och erbjuda en varierad kost. Fråga din veterinär om specifika råd baserade på din katts hälsa och behov. Speciellt för specialfoder, som Hill's Prescription Diet eller Royal Canin Veterinary, är det nödvändigt att först rådfråga din veterinär innan utfodring.

Du kan enkelt beställa det godaste våtfoder för katt online hos Brekz. Beställningar från 495 SEK skickas kostnadsfritt direkt hem till dig.

Annan kattmat?

Letar du efter torrt kattfoder för att komplettera din katts diet? Ta då också en titt på det omfattande utbudet av torrfoder för katter.

Tillbaka

Håll mig informerad

Du kommer att få ett engångsmejl så snart produkten åter finns i lager.

E-postadress
Ogiltig e-postadress Ogiltig e-postadress Du är redan registrerad för denna produkt. Något gick fel
Din e-postadress kommer inte att användas för andra ändamål.