Kattmat

Kattmat

Hos Brekz kan du köpa utsökt kattmat till de skarpaste priserna. Med flera olika märken kan du alltid hitta en lämplig smakrik variant för din katt.
Läs mer ..
Kattmat

Kattmat, från Acana till Gourmet

Det behöver inte sägas att kattmat är en oumbärlig del av din katts liv. Kattmat finns både som torrfoder och våtfoder. För en optimalt balanserad kost rekommenderas att kombinera ett komplett torrfoder med ett våtfoder. Ett helfoder innehåller en balanserad blandning av näringsämnen, så att du kan vara säker på att din katt får i sig allt den behöver för optimal hälsa. Dessutom kan tuggning på torrfoder minska bildandet av plack och tandsten.

Vilken kattmat ska jag välja?

Många katter är kräsna ätare. Ingen katt är den andra lik och det går inte att argumentera om smak. När du väljer kattmat är det viktigt att ta hänsyn till din katts specifika behov. Här är några punkter att tänka på innan du gör ditt val:

  • Välj efter livsfas: Din katt har olika näringsbehov under de olika livsstadierna. Välj därför ett foder som är skräddarsytt för din katts livsfas - oavsett om det är en lekfull kattunge, en aktiv vuxen katt eller en lugn senior.

  • Välj efter ras: Vissa kattraser har särskilda näringsbehov. Det finns till exempel speciella foder för raserna perser, ragdoll och maine coon. 

  • Välj efter smak: Katter har ofta en favoritsmak. Experimentera med olika smaker och ta reda på vad din katt gillar bäst.

  • Välj efter märke: Att välja rätt kattmat kan också bero på märket. Varje märke har sin egen filosofi och de använder olika ingredienser och produktionsmetoder. Till exempel fokuserar vissa märken mycket på högkvalitativa, naturliga ingredienser, medan andra lägger extra fokus på hållbara produktionsmetoder. Ta dig tid att utforska olika märken och ta reda på vilket märke som bäst passar dig och din katts behov och preferenser.

  • Välj utifrån särskilda behov eller hälsorisker: Om din katt behöver en fettsnål kost eller lider av känslig matsmältning ska du välja ett foder som är anpassat för det. Rådfråga också din veterinär om hälsorisker.

  • Välj naturlig eller hållbar mat: Överväg naturliga eller hållbara alternativ om du föredrar ett foder med minimalt med tillsatser och ett mindre miljöavtryck.

  • Veterinärfoder: I vårt sortiment hittar du även veterinärfoder. Detta är specialkost som kan ges på veterinärens rekommendation, till exempel till katter med diabetes eller njursjukdom. Beställ därför endast dessa foder på veterinärens inrådan. Regelbunden övervakning av din katts hälsa är ofta nödvändig för att bekräfta om fodret har den önskade effekten på din katts hälsa.

Hos Brekz kan du beställa det bästa kattfodret snabbt och enkelt online. Se vårt produktsortiment och beställ din kattmat nu till de skarpaste priserna!

Sortiment av kattmat

Välj kattmat med omsorg och njut tillsammans med din katt av ett foder som är skräddarsytt efter din katts unika behov. Hos Brekz kan du välja mellan dussintals varumärken och de mest varierande smakerna. Det finns en välsmakande variant för varje katt.

Kattunge & Junior

Denna typ av kattmat är noggrant sammansatt och speciellt utformad för att tillgodose de höga energibehoven hos din lekfulla kattunge. Kattmat för kattungar innehåller en balanserad blandning av viktiga näringsämnen, inklusive högkvalitativa proteiner, vitaminer och mineraler. Dessa ingredienser bidrar till din kattunges hälsosamma tillväxt och utveckling, med fokus på att stödja starka ben och ett hälsosamt immunsystem. Fodret tillgodoser de näringsbehov som är avgörande i den tidiga livsfasen, vilket ger din lilla följeslagare den bästa starten i livet. Brekz har ett brett sortiment av kattmat för kattungar. Här hittar du flera välkända varumärken som bland annat Orijen, Hill's, Royal Canin, Pro Plan och Iams.

Vuxen

Din vuxna katt har andra behov än kattungar och äldre katter. Fokus ligger på att upprätthålla en sund balans mellan proteiner, fetter och kolhydrater för att stödja din katts allmänna hälsa och vitalitet. De högkvalitativa proteinerna bidrar till starka muskler, medan rätt mängd fett säkerställer en glänsande päls och en hälsosam vikt. Kolhydrater ger en hållbar energikälla som hjälper din vuxna katt att hålla sig aktiv hela dagen. Med ett balanserat foder för vuxna katter kan du vara säker på att din katt får i sig alla näringsämnen den behöver för att hålla sig optimalt frisk så länge som möjligt. Det godaste fodret för vuxna katter, från märken som Orijen, Acana eller Hill's, hittar du online hos Brekz.

Senior

Seniorfoder är speciellt utvecklat för att tillgodose äldre katters förändrade näringsbehov och erbjuder riktat stöd för hälsa och vitalitet hos din åldrande katt. När katter blir äldre kan de bli mer mottagliga för olika hälsobesvär, t.ex. ledproblem. Seniorfoder innehåller specifika ingredienser som främjar ledhälsan och stöder rörligheten. Dessutom innehåller fodren näringsämnen som bidrar till att bibehålla en hälsosam vikt och det allmänna välbefinnandet hos äldre katter. På så sätt kan du se till att din äldre katt förblir bekväm och aktiv så länge som möjligt. Kattmat för seniorkatter innehåller också ofta en lämplig mängd mineraler för att stödja njurarna och urinvägarna. Det godaste fodret för äldre katter finns bland annat från märken som Eukanuba, Cadilo, Iams och Hill's.

Hälsorisker

För katter med specifika hälsoproblem erbjuder specialfoder ett riktat stöd. Oavsett om det handlar om foder för att stödja en sund njurfunktion eller foder för katter med känslig mage, är dietfoder noggrant sammansatt för att uppfylla din katts unika behov. Ingredienserna har valts ut med tanke på att främja din katts hälsa och minska eventuella obehag. Rådfråga alltid din veterinär om hur du ska hantera specifika hälsorisker hos din katt innan du utfodrar med ett dietfoder. I kattapoteket hittar du olika typer av dietfoder för de vanligaste hälsoproblemen hos katter. Här hittar du foder från välkända varumärken som Hill's Prescription Diet och Royal Canin Veterinary.

Annan produkt?

Brekz är också rätt ställe för det godaste våtfodret för katter. Du kan enkelt beställa allt till din katt online och få din beställning levererad direkt hem till dig.

Tillbaka

Håll mig informerad

Du kommer att få ett engångsmejl så snart produkten åter finns i lager.

E-postadress
Ogiltig e-postadress Ogiltig e-postadress Du är redan registrerad för denna produkt. Något gick fel
Din e-postadress kommer inte att användas för andra ändamål.