tillbaka
Storleksanpassat hundfoder
Storleksanpassat hundfoder av hög kvalitet, för små, medelstora och stora hundar.
Läs mer ..
Storleksanpassat hundfoder

Storleksanpassat hundfoder

Alla hundar mår bra av hundfoder som är optimalt anpassat till deras kroppsstorlek, livsstil och livsfas. Storleken på din hund beror främst på dess ras och ålder. De fysiska egenskaperna och storleken på kroppen hos din fyrbenta vän avgör vilket foder som passar bäst. Nästan alla premiummärken för hundfoder erbjuder hundmat som är särskilt anpassad till näringsbehovet hos hundar från små till (mycket) stora raser när det gäller sammansättning och storlek. Nedan följer en översikt över de varumärken i vårt sortiment som erbjuder storleksanpassat hundfoder.

Hos Brekz kan du snabbt och enkelt beställa utsökt storleksanpassat hundfoder online. Kolla in vårt sortiment och beställ hundfoder till din lilla, medelstora eller stora hund nu till de skarpaste priserna!

Sortiment av storleksanpassat hundfoder

Varumärken som Acana, Orijen, Eukanuba, Hill's, Pedigree, Pro Plan och Royal Canin erbjuder foder som är optimalt anpassade till näringsbehoven hos små, medelstora, stora eller extra stora hundar.

Små hundar

Hundar av små raser gynnas av ett hundfoder som tar hänsyn till deras (oftast) olika energibehov, mindre tänder/käkar och/eller kortare nos. Små hundar är ofta benägna att bli överviktiga och behöver specialanpassade ingredienser i kosten för att bibehålla en hälsosam vikt. Jämfört med foder för större hundar är foderbitarna för små hundar mindre för att göra dem lättare att plocka upp och tugga. Detta gör att din lilla hund kan njuta av måltiden och bättre absorbera alla näringsämnen!

För valpar är det viktigt att köpa specifikt valpfoder. Valpfoder säkerställer inte bara att din hund får rätt mängd energi, utan stödjer också en hälsosam tillväxt. För en balanserad tarmflora och bra avföring är det viktigt att du köper ett lättsmält foder. Varje valp har sina egna unika näringsbehov. Det beror också på din hunds storlek och ras. Proteiner, mineraler, vitaminer och kolhydrater har alla sin egen funktion i fodret. Dessutom säkerställer extra kalcium och fosfor att valpens skelett utvecklas ordentligt. Du kan också köpa rasspecifikt valpfoder för bland annat schnauzer, tax, fransk bulldogg och jack russel.

Medelstora hundar

Hundfoder för medelstora hundar är ofta märkta Medium i produktnamnet. Fodret är balanserat och innehåller rätt näringsämnen för medelstora hundraser. Dessa är oftast hundar med en (hälsosam) vuxenvikt mellan 10 och 25 kg. Medium hundfoder stödjer din fyrbenta väns immunförsvar och ger tillräckligt med energi för att klara dagen. I vårt sortiment hittar du hundfoder för medelstora hundar i olika åldrar.

Stora hundar

Hundar av stora hundraser kan väga upp till 80 kg. De har bland annat mycket muskelmassa och en genomsnittligt längre tillväxtperiod. Därför behöver stora hundar specialfoder. I vårt sortiment hittar du hundfoder för valpar, vuxna hundar och seniorhundar av stora raser. Vi har även hundfoder för extra stora raser. Hundfoder för stora hundar kallas ofta för Large. Fodrets form, konsistens, sammansättning och storlek är anpassade till behoven hos stora hundraser. Det innebär att fodret består av stora foderbitar, vilket bland annat stimulerar tuggandet och förbättrar munhygienen. Det innehåller rätt mängd energi för din stora eller extra stora hund och hjälper till att hålla leder och muskler i den stora kroppen starka och smidiga.
Du kan också enkelt beställa det bästa rasspecifika fodret för bland annat labrador, rottweiler och schäfer.

Annat foder?

Letar du efter hundfoder som är specifikt anpassat till din hunds livsfas? Kolla då in vårt utbud på sidan hundfoder efter livsfas. Du kan även ta en titt på vårt utbud av rasspecifika hundfoder.

Tillbaka

Håll mig informerad

Du kommer att få ett engångsmejl så snart produkten åter finns i lager.

E-postadress
Ogiltig e-postadress Ogiltig e-postadress Du är redan registrerad för denna produkt. Något gick fel
Din e-postadress kommer inte att användas för andra ändamål.