tillbaka
Rasspecifikt hundfoder
Brekz erbjuder rasspecifikt hundfoder till låga priser. Du kan köpa speciellt formulerat foder för att stödja din hunds unika näringsbehov enkelt och billigt hos Brekz!
Läs mer ..
Rasspecifikt hundfoder

Hundfoder efter ras

När du köper rasspecifikt hundfoder kan du vara säker på att du ger din hund ett foder som exakt matchar de specifika behoven hos din renrasiga hund. Ett sådant foder tar hänsyn till din hunds viktigaste rasspecifika egenskaper. Det finns väldigt många olika hundraser och varje hundras har sitt eget utseende, ätmönster, behov och speciella egenskaper. 

Det finns vissa allmänna punkter som är viktiga och ganska lika för alla hundraser, men varje ras har också sina egna specifika egenskaper och behov. Till exempel får mindre hundar ofta ett torrfoder med mindre foderbitar, eftersom deras tänder inte är lika stora som hos större hundraser. Men man tar också hänsyn till formen på foderbitarna, eftersom mopsar och bulldoggar till exempel har lättare att plocka upp fodret. Fodren tar också hänsyn till hundrasernas energibehov och foder för större raser innehåller ofta extra kalcium, glukosamin och kondroitin för att ge ett extra stöd för ben och leder.

Har du en jack russel, en schäfer eller kanske en grand danois? Oavsett om du har en liten eller stor hundras kan du snabbt och enkelt beställa rasspecifikt hundfoder online hos Brekz. Utforska vårt sortiment och beställ hundmat efter ras nu till de vassaste priserna! 

Att välja ett rasspecifikt hundfoder

Det finns ett brett utbud av foder för olika hundraser, som till exempel rottweiler, labrador, golden retriever, engelsk bulldogg, tax och chihuahua. För de flesta sorter finns hundfoder för både valpar och vuxna hundar.

Beagle

Beaglen är en glädjefylld, lite envis hund med mycket energi. Om en beagle inte får tillräckligt med motion kan hunden lätt bli överviktig. Detta leder i sin tur till att lederna blir överbelastade.

Bichon Frisé

Bichon frisé är en mild och lekfull hund för vilken det finns ett rasspecifikt foder. Detta foder är skräddarsytt för bichon frisés energibehov och stödjer fettmetabolismen, huden och pälsen samt urinvägarna hos denna lilla ras.

Boxer

Boxern är en muskulös, atletisk hund med en vänlig natur. Denna aktiva hund behöver ett anpassat proteininnehåll för att få tillräckligt med energi och för att underhålla musklerna. En anpassad form på foderbitarna är också viktig för boxerns smala, korta käke. Fodret för boxer uppmuntrar hunden att tugga och gör det även lättare för hunden att tugga fodret ordentligt. Det finns också en lämplig fodervariant för din boxervalp för att ge stöd under den viktiga tillväxtfasen. 

Bulldogg

Bulldoggen är en relativt liten men stark hund med en kort nos som är en av de mest kända egenskaperna hos denna ras. På grund av den korta käken har de ofta svårt att plocka upp maten och tugga den ordentligt. Ett rasspecifikt hundfoder kan också ge extra stöd till bulldoggens ben och leder och bättre bibehålla en hälsosam vikt. Du kan beställa foder för både engelsk bulldogg och fransk bulldogg.

Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier king charles spaniel är vänliga, aktiva sällskapshundar. Denna tillgivna lilla hund kan vara mer benägen att utveckla fetma. Därför är det viktigt att ge ett foder med färre kalorier för att hjälpa din hund att bibehålla en hälsosam vikt. Det finns också ett specifikt rasfoder som stödjer valpar av denna hundras. 

Chihuahua

Chihuahua är en liten, energisk hund med små tänder som sin svaghet. Det rasspecifika fodret för chihuahua stimulerar aptiten och innehåller en anpassad storlek på foderbitarna för den lilla munnen hos chihuahuor. Formeln i Royal Canin Chihuahua fodret hjälper till att minska tandsten och stödjer din chihuahuas hälsa. 

Det finns också en variant för din chihuahua valp för att på bästa sätt stödja tillväxten under det första levnadsåret.

Cocker Spaniel

Cocker spaniel är livliga och glada hundar. Denna aktiva hundras är ursprungligen en jakthund och behöver mycket motion. För att på bästa sätt stödja din cocker spaniel finns det rasspecifikt hundfoder som är särskilt anpassat till denna hundens behov och livsstil.

Dalmatiner

Dalmatiner är mycket energiska familjehundar med muskulösa kroppar. Denna ras har känsliga urinvägar och behöver en kost med anpassade proteinkällor för att bibehålla friska urinvägar.

Grand Danois

Grand danois är en mycket stor hund med en mild och lugn natur. Denna starka, tillgivna hund går igenom en lång tillväxtperiod som kräver mycket av lederna. En diet och ett foder med tillräckligt med kalcium för att stödja en växande grand danois är därför ett måste! Men din vuxna grand danois kommer också att ha stor nytta av en rasspecifik diet för att ge ett optimalt stöd för denna stora, imponerande hundras. 

Schäfer

Schäfern är en medelstor hund och en mycket populär hundras. Denna atletiska hund behöver mycket motion och är lämplig för olika hundsporter. För att hålla din schäfer aktiv så länge som möjligt finns det också ett rasspecifikt hundfoder för denna ras för att stödja hundens hälsa. 

Dvärgschnauzer

Schnauzern är en alert, livlig hund med lite bråkiga tendenser. Därför är det viktigt att schnauzern får i sig tillräckligt med energi från sin kost för att uttrycka sig.

Golden Retriever

Liksom labradoren har golden retrievern tendenser att lätt utveckla fetma. Dessa hundar tenderar också att svälja snabbare när de äter. Rasspecifikt hundfoder för golden retriever har en modifierad form på foderbitarna för att uppmuntra hunden att tugga bättre. 

Jack Russell

Jack russell är en lekfull, aktiv hund med behov av mycket motion. För valpar upp till 10 månader finns Royal Canin Jack Russell Puppy. Detta foder har ett anpassat proteininnehåll för att stödja den livliga naturen hos denna ras. För jack russells från 10 månaders ålder finns en Adult-variant.

Labrador

Labrador är en mycket populär hundras som är känd för sin entusiasm och vänlighet. Den här spralliga hunden har mycket energi, men kan lätt utveckla fetma om den inte får tillräckligt med motion. Foder som är speciellt utvecklat för labradorer kan bidra positivt till hundens vikt.

Malteser

Malteser är en liten, livlig hund med tänder som sin svaghet. Royal Canins torrfoder har en speciell form och struktur för att uppmuntra malteser att tugga bättre och därmed minska risken för tandsten.

Mops

Mopsen är en kompakt byggd hund med en mild natur. På grund av den korta käken är det också viktigt för mopsen att formen på fodret är anpassat så att hunden lätt kan plocka upp sin mat utan ansträngning. Detta uppmuntrar även mopsen att tugga maten ordentligt.

Pudel

Pudeln är en intelligent, tillgiven och livlig hund med en tendens att utveckla fetma. Pudlar är benägna att få magproblem, så du bör ge en rasspecifik diet och dela upp portionerna på flera små måltider per dag.

Pomeranian/dvärgspets

Dvärgspets eller pomeranian är en liten spetshund med en temperamentsfull karaktär. Denna lilla hund älskar att äta och kan därför snabbt bli överviktig. Foder för dessa små hundar ger extra stöd för deras vackra, fylliga päls och främjar en hälsosam matsmältning.

Rottweiler

Rottweilern är en stor, stark hund med en självsäker natur. De behöver relativt mycket motion och kan snabbt bli överviktiga om de inte får tillräckligt med motion. En anpassad kost stödjer hundens muskler och leder och hjälper till att hålla hundens hjärta friskt.

Shih Tzu

Shih tzu är en aktiv liten hund med känslig hud, kort nos och små käkar. Ett rasspecifikt hundfoder för shih tzu består av mindre foderbitar och ger bland annat stöd för denna lilla hundens päls och matsmältning.

Tax

Taxen är en smart och pigg hund med lång rygg och korta ben. På grund av deras kroppsbyggnad är det viktigt att hålla taxen på en hälsosam kroppsvikt för att undvika att överbelasta ryggraden. God munhygien är också mycket viktigt, eftersom taxen också är mycket känslig för detta. Foder för taxar har ett anpassat kalcium- och fosforinnehåll för att stödja ben och leder.

West Highland White Terrier

En west highland white terrier är en smart hund med en hög energinivå. De är dock relativt ömtåliga och utvecklar lätt fetma. En diet med ett lämpligt kaloriinnehåll är därför mycket viktigt. 

Yorkshire Terrier

Yorkshire terriern är en liten hund med en livlig karaktär. Rasspecifikt hundfoder hjälper din yorkshire terrier att bibehålla en hälsosam vikt. Fodret har också en hög andel biotin och omega 3-fettsyror (EPA och DHA) som bland annat hjälper till att stödja hudbarriären.  

Annat hundfoder?

Kunde du inte hitta ett rasspecifikt foder för din hund eller letar du helt enkelt efter ett allmänt hundfoder av hög kvalitet? Du hittar en översikt över alla våra våtfoder och torrfoder på sidan med alla märken.

Tillbaka

Håll mig informerad

Du kommer att få ett engångsmejl så snart produkten åter finns i lager.

E-postadress
Ogiltig e-postadress Ogiltig e-postadress Du är redan registrerad för denna produkt. Något gick fel
Din e-postadress kommer inte att användas för andra ändamål.